Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Joan Margarit, poeta

Margarit als polítics independentistes: "No ens porteu al precipici"

Margarit acaba de publica nou poemari: 'Un hivern fascinant'

29/01/2018 11:30h

El poeta Joan Margarit acaba de publicar nou poemari, 'Un hivern fascinant'. Es tracta de 41 poemes amb l'epicentre en l'època de la senectud. Però també ens parlen de l'amor, dels canvis que ha patit la ciutat de Barcelona, dels atemptats a la capital catalana i a Camrbils o de les noves generacions. 

Margarit reclama que a l'escola s'aposti més per la poesia perquè considera que "no ho estem fent prou bé". Malgrat això, el poeta reivindica aquesta disciplina. "Si hagués d'apostar per la durabilitat de les arts, apostaria per la poesia i per la música abans que per les altres. La plàstica i la prosa estan en un moment difícil. No sé per què. Hi ha coses que passen i no saps per què. La poesia és més resistent", ha argumentat. 

El procés sobiranista

Margarit ha estat molt crític amb la classe política, amb els partits sobiranistes, a qui ha titllat d'irresponsables per portar la societat a les portes del precicpi. "Heu escoltat el que diuen els pares i els avis de les independències? Sabeu el que va ser la independència d'Algèria o del Marroc? Com poden dir que la independència és un problema de portar una samarreta d'un color i anar a manifestar-te al carrer Calàbria perquè és on t'ha tocat. No ho sabien que no sortiria ningú al seu favor, ni Europa ni Amèrica? Una independència a dins d'Europa no interessa. Cal anar al precicipi? Poca responsabilitat i professionalitat dels polítics. Si jo en el meu ofici faig el que han fet els polítics, vaig a la presó", ha sentenciat Margarit. 

segueix-nos «