Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Marc Riera i Miki Santamaria, membres de Doctor Prats

"Doctor Prats està al principi de tot. No visualitzo el límit"

El grup de Terrassa està en plena gira per tot el país. Acabarà el 4 d'octubre a Barcelona

25/05/2017 10:27h

Àudio:

Doctor Prats és un grup de música amb una carrera meteòrica. En dos anys, dos discos i un centenar de concerts. Han tocat arreu de Catalunya, però també al País Basc, Madrid, i demà ho faran a França. Aquest estiu la gira també els portarà al Japó on interpretaran les cançons del seu segon disc, 'Aham Sigah'. El cantant de la banda, Marc Riera, ha explicat a 'L'entrevista' de La Xarxa que "Doctor Prats està al principi de tot. No visualitzo el límit". Una opinió que comparteix el baixista, Miki Santamaria, que ha anunciat "que es posaran a treballar en el tercer disc" i li dedicaran més temps per madurar més el so. 

La clau... les xarxes socials

I és que Doctor Prats va néixer fa dos anys com a grup virtual. El cantant estava orfe de banda i va reunir sis amics. Amb ells va fer aquest grup que volia ser només virtual, perquè dos dels seus membres vivien a l'estranger, però que en 48 hores es va convertir en una banda real. 

En Santamaria ha explicat que "la idea inicial del projecte era penjar els vídeos a Youtube, més que no pas sortir a tocar en directe". Marc Riera ha afegit que "als Estats Units hi ha grups 'youtubers' i la nostra idea inicial era això, amb cançons pròpies". 

Un grup de Spotify

Les xarxes socials han convertit el grup de Terrassa en una de les formacions amb més seguidors. El boca orella virtual ha funcionat i ells asseguren que "som un grup de Spotify. Abans compraves discos i anaves en una línia musical. Ara ho tenim absolutament tot i estem en una generació que ha trencat la barrera de l'estil. L'estil és el vestit, el que importa és la cançó. I utilitzem els vestits que més ens agradin per a cada cançó. Per tant, no descartem un pasdoble electrònic", ha ironitzat Riera. 

L'estil Doctor Prats

Música de fusió festa. Tot i que no els agraden les etiquetes, la seva música és festiva i l'objectiu dels seus concerts "que tothom destrossi les sabates". Marc Riera és l'encarregat de compondre les cançons. "Conduïm les sensacions de la gent en els directes. Els concerts tenen moltes coses pensades, però no sempre són explosius. Treballem molt les sensacions. La sonoritat, els tipus de ritmes... ara hem incorporat més electrònica que ens permet tenir punts melancòlics, èpics...". I Santamaria ha afegit "que encara estem aprenent molt en aquest sentit". 

El primer disc va "ser un experiment de laboratori, fet des del meu ordinador", ha explicat Riera. El segon té un so més cohesionsat, com el grup. "A l'hora de compondre has de pensar en el so de grup. És molt més grupal. Una idea més col·lectiva. Segurament el tercer disc encara ho serà més", ha explicat Riera. 

Doctor Prats té una agenda farcida de concerts aquest estiu. Els podeu consultar al seu web www.doctorprats.com.

segueix-nos «