Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Gertrudis

"En aquest grup les coses es fan ben fetes o no es fan"

La banda de la Garriga té nou disc: 'Ara volo alt'

26/06/2017 10:35h

Àudio:

Humils i amb les idees clares. Així són els Gertrudis, el grup de la Garriga que ha tornat amb força al panorama musical i als escenaris. Aquest estiu faran l'agost amb una gira que els portarà arreu del país. Els Gertrudis han estat dos anys sense treure cap disc perquè necessitaven un temps de reflexió, de situar-se. "En aquest grup les coses es fan ben fetes o no es fan. És un defecte que tenim. Ens ha sortit una gran gira i plantegem els concerts de manera molt seriosa. No és un directe normal i corrent. El directe està ultramesurat perquè la gent no s'avorreixi en cap moment", ha explicat Xavi Ciurans, cantant i guitarra del grup.

'Ara volo alt'

Els Gertrudis han explicat que l'energia que han posat per fer aquest disc els recorda el primer treball. "Crear un disc suposa aturar la teva vida. Em quedo a casa fent caçons. És un concepte molt estrany. Què vol dir fer cançons? Jo em vaig tancar tres mesos a casa. Fumava cigarros a la cuina i feia cançons. I després molestava en Xavi i l'Edu. A cada disc hem funcionat de manera diferent. Amb el Xavi fem les lletres i a l'Edu li demanem les melodies", ha explicat Xavier Ciurans. 

I encara ha afegit que "quan tens temps per rumiar una cosa, totes les cançons que ens venien de gust fer, i pensar que som un grup, et fa fer una cosa que te la creus de veritat. En aquest cas no hem tingut cap punt de dubte. Aquest disc s'està construint encara ara. Singles que estem llançant a Youtube els desconstruïm. Els refàs constantment. No descartem fer-ho amb totes les cançons".

El tarannà reivindicatiu del món de la cultura

Una de les cançons del nou disc de Gertrudis 'Amic del sud' parla de la crisi dels refugiats. És una mà estesa a persones que fugen de la violència buscant una vida millor. Tot i això no els agrada que els lloïn per aquesta qüestió. Ho viuen amb naturalitat, és el que toca. "Sereu benvinguts d'allà on vingueu, amics del sud. Era un mínim de solidaritat. Un crit. Però som conscients de la contradicció que suposa estar a la indústria de la música i a la vegada voler canviar el món", ha argumentat el cantant de Gertrudis.  

'Tan lluny de tu'

Aquesta cançó del disc parla dels amors als quals no podem arribar mai: amors per un poble llunyà del seu país, plorar i enyorar quelcom que no s'ha tingut mai... En aquesta cançó hi col·labora la Mari, la cantant de Chambao que per primer cop canta en català. "No hi havia cap relació fins que vam fer la cançó. Però ens venia de gust fer aquesta cançó amb ella. Ha superat les expectatives. Va sortir la oportunitat que ella col·laborés amb nosaltres i teníem clar que era una cançó ideal per a ella. Ha sigut genial. La Mari persona és molt bèstia. És una energia desbordant i que mai té un 'no' per resposta. És molt heavy", ha dit el cantant de Gertrudis. 

segueix-nos «