Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Eudald Carbonell, arqueòleg

"Espanya viu un caos evolutiu"

Carbonell ha publicat un llibre on recull els 40 anys de recerca al jaciment d'Atapuerca

08/02/2018 11:04h

Àudio:

Fa quaranta anys que l'arqueòleg Eudald Carbonell va començar a treballar al jaciment d'Atapuerca. D'aquelles quatres dècades de recerca n'ha sortit un llibre 'Atapuerca, 40 años inmersos en el pasado' editat per National Geographic. Carbonell, independentista modern, creu que el procés sobiranista està més viu que mai i ho argumenta: "Mentre hi hagi discussió en les diferents ideologies que hi ha en el si del sobiranisme vol dir que estem vius. En el moment que això s'atomitzi vol dir que estem morts", ha reblat. 

Carbonell ha assegurat que Espanya viu un procés de caos evolutiu que ens ha portat fins a la situació actual i creu que s'ha abusat massa de l'atzar i poc de la lògica.

L'arqueòleg té clar que el moviment independentista neix des de la base i això l'enforteix: "Si la consciència social és operativa és molt difícil lluitar contra això, ni amb la repressió de l'Estat. És molt dificil. Si el convenciment té a darrere una lògica aclaparadora i que és volguda, estic convençut que aquests moviments van agafant energia a mesura que es van implantant en el sistema social", ha argumentat. 

I les classes polítiques, els líders també han d'evolucionar i acabaran desapareixent. "Les jerarquies, els líders són coses prehistòriques, antigues, que desapareixeran. No té cap sentit evolutiu. El pitjor que ens pot passar és que continuem tenint líders que són uns imbècils, que sempre creen problemes, són egocentristes, són gent trista i per això no s'ha adaptat. Tot això destrueix l'evolució lògica de l'espècie", ha vaticinat.

segueix-nos «