Dissabte 20

Octubre de 2018

Canal Terrassa

Jaume Cabré: “Som en la part dura d’un moment polític interessant”

L'escriptor explica la seva visió de la literatura, del país i del món en una conversa amb la periodista Laura Contreras de Canal Terrassa

15/09/2017 10:28h

Jaume Cabré, l’escriptor viu de més èxit internacional, ha estat guardonat amb el Premi Trajectòria que atorga la Setmana del Llibre Català. L’autor de novel•les com ‘Les veus de Pamano’ o ‘Jo confesso’ explica que aquesta distinció l’agafa “treballant” i pendent dels esdeveniments polítics. “Som en la part dura d’un moment polític interessant”, diu Jaume Cabré en una entrevista amb la periodista Laura Contreras de Canal Terrassa.

Filòleg i lector apassionat, Cabré ens explica com va arribar al món de les lletres i de quina manera s'ha forjat com a escriptor. Les seves obres han estat traduïdes a més d'un centenar de llengües. 'Quan arriba la penombra' és l'última obra que ha signat, basada en un conjunt de relats sobre la maldat. En l’entrevista Cabré parla del seu estil de prosa i de l'experiència de recuperar el gènere del conte, que havia treballat anys enrere.

‘Jo confesso’ ha estat la darrera novel•la fins a la data, premiada amb el Prix Courrier International a la millor novel•la estrangera 2013 i el Premi Ciutat de Barcelona 2013 a la projecció internacional de la ciutat.

A banda de la faceta d'escriptor, Cabré n'ha cultivat d'altres. Ha estat professor i també guionista de cinema i televisió.

segueix-nos «