Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Gerard Quintana i Josep Thió, membres de Sopa de Cabra

"La música és un bàlsam necessari"

Aquest dissabte la banda s'acomiada durant un temps dels escenaris

07/12/2017 10:30h

La nit dels Sopa, un festival que es farà aquest dissabte al pavelló de Fontajau de Girona, marcarà l'inici d'una retirada puntual dels Sopa de Cabra. El grup necessita trobar nous espais creatius i descansar després de tres anys de gira. "Ens agrada celebrar els finals de gira. Aquesta vegada volíem que fos a Girona i una mica especial", diu Josep Thió, guitarrista del grup. Dissabte els Sopa compartiran escenari amb una bona colla d'amics, entre ells, Adrià Puntí i els MClan. 

Els gironins necessiten fer una aturada en el camí "després de tres anys de gira del disc 'Cercles', inclosa la gira dels 30 anys del grup, amb concerts a Londres i Madrid", recorda Gerard Quintana, la veu del grup. Dissabte la cirereta del pastís serà aquest concert en forma de festival, La nit dels Sopa, que vol convertir-se en un referent els propers anys. "Encara que no estiguem actius l'any que ve pot haver-hi una segona edició amb altres grups, en diversos espais de Girona, petits, amb grups emergents. El festival pot agafar altres formes", explica Quintana. 

Thió argumenta que ara necessiten un descans com a banda. "Hi ha tensió, moments de tot, actuacions compromeses... reunions, i és esgotador. D'entrada ara aprofitarem per descansar, de la convivència també. Tornar a trobar el moment per fer cançons perquè aquests dies, sobretot després de l'1-O, era difícil. En moments com aquell les emocions estan bloquejades i les ganes de riure no apareixen. La música és un bàlsam necessari. Trobar moments de tendresa, i la música també ens proporciona aquestes coses", ha sentenciat Thió. Tot i aquesta aturada els Sopa confien gravar algunes cançons el 2018- entre 4 i 5- que editarien com a singles i que, en un futur, podrien acabar recopilades en un nou disc. 

El camí cap a la independència

Thió i Quintana es declaren obertament independentistes i asseguren que si fa deu anys els diuen que seríem on som ara no s'ho haurien cregut. Per aquest motiu mantenen l'optimisme. "No tenim pressa. El dia 22 de desembre tampoc no s'ha de solucionar tot", diu Thió. Quintana ha afegit que l'any que ve no descarten fer una cançó dedicada al procés sobiranista perquè "no te'n pots mantenir al marge. D'alguna manera ja parlem del que està passant a través de la música i de les paraules", ha afirmat Quintana. 

segueix-nos «