Dissabte 25

Maig de 2019

La Xarxa

A PARTIR DE LA NOVEL·LA D'ALFRED BOSCH

La Xarxa de Comunicació Local i TV3 coproduiran una sèrie sobre el 1714

12/11/2013 09:18h

La Xarxa de Comunicació Local i TV3 coproduiran una minisèrie de ficció que per primera vegada recrea per televisió els fets de 1714, a partir de la triologia de novel·les homònimes d'Alfred Bosch.

Aquest projecte, que es presenta avui al Born Centre Cultural, a Barcelona, vol mostrar la societat de l'època a partir d'una història que comprèn els darrers vuit anys de la Guerra de Successió fins arribar al setge de Barcelona.

La minisèrie '1714' s'estrenarà l'any vinent, coincidint amb el Tricentenari de la Diada Nacional. El rodatge es durà a terme a diferents localitats d'arreu del país en un projecte que comptarà amb la participació de les televisions locals.

La productora Prodigius ja té a punt el guió, obra de Mateu Adrover. La sèrie constarà de dos capítols de noranta minuts que dirigirà Sílvia Quer.

Projecte obert al micromecenatge

La intenció  és involucrar tots els catalans que vulguin a participar en el finançament del projecte. A través de plataformes de micromecenatge com ara Verkami, els ciutadans que vulguin donar suport a aquesta iniciativa i ajudar a fer-la realitat podran fer aportacions segons les seves possibilitats: des d'un sol euro, fins a grans quantitats. Els qui facin aportacions constaran com a defensors –en al·lusió a la defensa èpica del país en el setge borbònic, que va culminar amb la caiguda de Barcelona l'11 de setembre del 1714–, podran seguir les evolucions del rodatge dia a dia i tindran diverses recompenses segons l'aportació que hagin fet. Una de les possibilitats és participar en el rodatge com a extra.

'Teaser' oficial de la minisèrie: 

segueix-nos «