Dijous 18

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Bruna Cusí, actriu

"M'agradaria ser una actriu que cuida la seva carrera, amb ànima"

Cusí ha estat nominada al Goya com a millor actriu revelació per 'Estiu 1993'

14/12/2017 10:53h

Àudio:

"Si ens nominen a l'Oscar amb 'Estiu 1993', em desmaio". Paraules de Bruna Cusí, actriu protagonista de la pel-lícula de Carla Simón, precandidata als Oscar com a film de parla no anglesa. Es podria dir que aquest 2017 és l'any Cusí perquè també està nominada com a millor actriu revelació als Goya. Cusí ha parlat d'aquest moment dolç de la seva carrera a l'espai 'L'entrevista'. 

Bruna Cusí és una actriu polifacètica, inquieta, que ara mateix té diversos projectes damunt la taula. "No sé si soc consicent de tot el que m'està passant. Crec que encara ho haig de pair". Nominada als Goya com a millor actriu revelació, precandidata als Oscar com a membre de l'equip d''Estiu 1993' que pot optar millor pel-lícula de parla no anglesa. I el teatre, on també té projectes en marxa. 

Cusí estrenarà al febrer, al Nacional, 'Que rebentin els actors' de Gabriel Calderón a la sala Tallers. Però també té temps per escriure un text propi. "Hi ha un teatre de clàssics, que m'agrada molt. Hi ha clàssics que es fan universals i altres que quan vas a veure'ls dius, això és una peça de museu. A mi m'agrada molt veure obres que em remetin a l'actualitat i que em parlin directament a mi. Perquè sempre ha estat així. Els clàssics explicaven coses a la seva societat. Jo estic escrivint una obra. Vaig quedar finalista al premi Quim Masó amb una obra encara sense títol. Fa tres anys que vaig començar a escriure-la i ja l'estic assajant amb els actors i la idea és presentar-la a final d'aquest any o principi del que ve. És un grup d'amics, de la meva generació, que conversen", ha explicat. 

El model d'actriu

Tot i ser ara una de les actrius amb més tirada del panorama català, Cusí no perd la seva essència i té clar quin tipus de professional vol ser. "M'agradaria ser una actriu que cuida la seva carrera, sobretot de cinema i de teatre. M'agrada el cinema d'autor, petit, on es treballa una interpretació acurdada, matisada, es treballa a partir de la veritat. M'agradaria tornar a treballar amb directors amb qui ja ho he fet, com l'Agustí Villaronga. Sobretot treballar amb personatges amb qui pugui aprendre coses, que tinguin contradiccions, que tinguin ànima", ha reblat. 

segueix-nos «