Diumenge 21

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista David Alegret, tenor

"Estem lluny d'Europa en subvencions i formació musical"

Alegret presenta el disc 'Impressions de natura' que ha gravat amb el pianista Daniel Blanch

18/09/2017 11:19h

Àudio:

David Alegret arriba al món de la lírica professional superada la trentena. El fet d'incorporar-se tard al sector "té coses bones perquè tens una maduresa i una disciplina que més jove potser encara no has adquirit". Això li ha permès ser molt fidel al seu repertori, amb Rossini i Mozart com a compositors destacats. Mirant enrere Algret creu que el món de la formació lirica a casa nostra ha evolucionat. "Cultura musical fa molts anys que en tenim. Però si mirem les subvencions i el nivell de formació a casa nostra, encara som lluny d'Europa. Estem millorant el nivell de els nostres escoles de música, però no ens hem d'acomodar". 

 

Pel que fa a la seva evolució, Alegret creu que ha evolucionat "com a cantant líric i com a persona. Existeixen uns nervis que has d'aprendre a gestionar, depèn del caràcter de cadascú. És molt important la gent que t'envolta".

El debat sobre el referèndum

El tenor David Alegret viu un moment dolç de la seva carrera. Fa 17 anys que es dedica al món de la lírica professional i no paren d'arribar-li projectes. Els més immediats, un concert a Sabadell interpretant la 'Novena simfonia' de Bethoveen i la interpretació de 'Carmina Burana' a Oviedo. Però més enllà de l'agenda artística, Alegret segueix l'actualitat política, avui marcada pel manifest d'intel·lectuals i artistes d'esquerres contra el referèndum de l'1-O. "Hem de respectar totes les opinions possibles. A vegades tinc la sensació que s'ha perdut el respecte. Em sorprèn que els intel-lectuals hagin fet un manifest en contra de fer el referèndum. Jo entendria un manifest del 'no' a la independència, però no un en contra de la llibertat de l'expressió, del dret d'un poble a opinar", ha reblat. 

Alegret ha afegit que "al final el referèndum vol saber quina és la situació de Catalunya en aquests moments, si vol o no ser un estat independent. El govern defensa poder fer un referèdum per saber què pensa la gent i, a partir del resultat, es prendran les decisions que siguin. Però el fet de negar un referèndum, negar que un poble es pugui expressar, em sembla una cosa realment absurda", ha sentenciat. 

 

segueix-nos «