Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista al músic i compositor Manu Guix

"No descarto fer cançons políticament compromeses"

11/12/2017 11:54h

La Xarxa

Àudio:

Després de cinc anys de silenci, Manu Guix torna als escenaris amb 'Després de tot', un disc que surt a la llum en plena efervescència política. Durant el programa l'Entrevista, el cantautor admet que no descarta fer cançons amb implicació política perquè és l'únic que li queda per fer, en un moment "tan mogut", amb "gent tancada a la presó pel simple fet de tenir unes idees", que sembla d'una "altra generació". 

"Nosaltres ens ho vam trobar tot fet, no teníem cap ideal i, de sobte, som una generació que torna a tenir motius per als quals lluitar. I crec que això és el millor de tot el rotllo del Procés, que com a generació ens ha fet despertar d'una letargia crònica", defensa Manu Guix.


En aquest sentit, el cantautor es posiciona a favor del dret a decidir, malgrat que no vol revelar la seva ideologia perquè "la gent no n'ha de fer res". "El dret a votar el defensaré a mort. És un dret que hauríem de tenir, un dret fonamental. Ara, a favor de decidir sí o no, això ja m'ho guardo per a mi", ha reblat i defensa que "els que tenim l'oportunitat de tenir un micro al davant, l'hem de poder fer servir per causes que considerem justes i necessàries, per contribuir a una millora social".


Sobre la seva condició de músic, Manu Guix diu que es considera "un artesà" i admet que "mai" compon un disc amb una idea preconcebuda pel que fa a l'estil però "sempre" vol que sigui "alegre" i confessa que "quan més bagatge vital tinc, més bones cançons faig". "Tots creixem i vivim per conseqüència de les coses que ens marquen. Tot té un procés de maduració i sense experiència és difícil que les coses tinguin profunditat", afegeix.


En aquesta línia, assegura que "afortunadament, hi ha molta gent que em diu que utilitza cançons meves per a casaments", bromeja. "Que la gent triï una cançó meva en moments importants de la seva vida, em fa molt feliç".
Durant l'Entrevista, Manu Guix també ha parlat de futurs projectes. Ha avançat que està preparant, juntament amb Àngel Llàtzer, una adaptació de 'La jaula de las locas', que es preveu portar a Barcelona al setembre, "en un dels teatres grans i bonics de la capital catalana".


Sobre el seu company de carrera, Àngel Llàtzer, ha assegurat que "és la persona més intel·ligent que conec i amb un talent producte de la seva gran intel·ligència. Em costa pensar en un altre director teatral que no sigui ell". "La clau de la nostra parella artística, una simbiosi perfecta, és que ens admirem i ens respectem molt mútuament", ha reblat.


El cantautor també ha anunciat que l'espectacle infantil 'El Petit Príncep' farà gira per Portugal i que "hi ha converses" perquè es pugui fer també al Brasil.

segueix-nos «