Dimarts 21

Maig de 2019

Pèire Bèc, primer guardonat amb el premi Robèrt Lafont dels Pompeu Fabra

El nou guardó reconeix les persones o entitats que defensen i impulsen l'occità

04/11/2010 21:19h

El vicepresident de la Generalitat, Josep Lluís Carod-Rovira ha lliurat aquest dijous els Premis Pompeu Fabra 2010, guardons que arriben a la seva tercera edició i que tenen com a objectiu reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l’impuls i la projecció de la llengua catalana, ha informat el Departament de la Vicepresidència. Enguany, en el marc d’aquests mateixos premis, s’ha creat una nova categoria, el premi Robèrt Lafont, per reconèixer persones o entitats que s'hagin distingit per impulsar la llengua occitana. El primer guardonat ha estat Pèire Bèc, pel seu treball com a occitanista.

El Premi Robèrt Lafont, de recent creació, vol reconèixer una persona o entitat que s’hagi distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del seu domini lingüístic. En aquest sentit, el premi d’enguany s’atorga a Pèire Bèc, pel seu treball com a occitanista, president durant 18 anys de l’Institut d’Estudis Occitans, especialista en literatura i dialectologia occitana i romanista.

Altres guardons dels Pompeu Fabra 2010
El Premi Pompeu Fabra de comunicació i noves tecnologies ha estat per al portal Vilaweb (Partal, Maresma & Associats), pel seu compromís amb la llengua catalana i el valor social que ha tingut aquest idioma en la seva activitat; el Premi Pompeu Fabra de l’àmbit socioeconòmic ha estat per a Cerveses Moritz, per l’ús del català gairebé exclusiu en l’etiquetatge dels seus productes, entre altres mesures; el Premi Pompeu Fabra a la projecció i difusió de la llengua catalana ha estat per a Bernat Lesfargas, per les seves traduccions al francès d'obres de la literatura catalana.

El Premi Pompeu Fabra a la trajectòria professional, científica o cívica ha estat per a Albert Jané, per la seva tasca com a director de publicacions com ara Cavall Fort, entre altres activitats, i el Premi Pompeu Fabra a la incorporació a la comunitat lingüística catalana ha estat per a Celia Angulo, per la seva facilitat amb què s'ha incorporat a la comunitat lingüística catalana en menys de tres anys de residència en territori català.

segueix-nos «