Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Rosa Rey, directora editorial d'Angle Editorial

"Vivim en un país en què a la gent li agrada molt escriure"

Angle Editorial celebra el seu 25è aniversari amb la reedició dels seus títols més emblemàtics

19/09/2017 10:18h

Àudio:

Angle Editorial celebra les noces de plata amb la reedició dels 9 llibres més venuts i més representatius del seu catàleg. Els sis primers ja es poden trobar a les llibreries. Són: 'El sentit d'un final' de Julian Barnes, 'Tu i jo' de Niccolò Ammaniti, 'El Franctirador' d'Albert Pijuan, 'Biografia del silenci' de Pablo d'Ors, 'La vida al davant' de Romain Gary i la novel·la gràfica 'Ciutat de vidre', de Paul Auster. La directora editorial Rosa Rey ha destacat a 'L'entrevista' el bon moment que viuen amb la mirada posada en internacionalitzar alguns autors i donar sortida a joves talents.

El món editorial català es mou

En els darrers anys a Catalunya han aparegut diverses editorials petites que han captat un públic que cerca títols, més enllà dels 'best-sellers'. Ampliar la base de lectors és necessari per al sector, segons Rey perquè "vivim en un país en què a la gent li agrada molt escriure. I no tothom ha de ser publicat perquè es crea una mica d'embut i el sistema de valoració que tenim, que és llegir els originals, va a una lentitud que no és una decisió ràpida. Hi ha nivell, però molta competència. Nosaltres apostem per autors que tinguin una vida com a autor, que pensi que vol tenir un projecte literari al davant i que puguem créixer amb ell", ha argumentat la responsable d'Angle Editorial.

Rey ha afegit "que a vegades penso que es publica massa sense tenir en compte si el nombre de lectors creix al mateix ritme. A vegades hem d'anar a corre-cuita perquè els llibres tenen poc temps i poc espai per arribar al lector i això és una mancança del sistema que hem de mirar de canviar. Si jo trec un llibre i la crítica no en fa referència fins passats tres mesos, per a mi és un problema. Però si deixa d'estar a la llibreria ja vas tard. És una roda lenta, una petita contradicció i una cosa contra la qual lluitem contínuament", ha reblat. 

Les grans editorials es mengen bona part del mercat i les petites, amb menys mitjans, han de lluitar per internacionalitzar els seus autors. Aquest és un dels reptes pendents de la literatura catalana. "S'ha començat a dir que es publica massa quan han sorgit editorials petites. Tens la sensació que hi ha un repartiment del pastís i com que s'ha de repartir més, la gent no està contenta. Al final cada editor ha de tenir clar quin és el seu segell i què és el que vol oferir", ha afirmat. 

Angle Editorial i els seus 25 anys

Angle Editorial és una editorial mitjana, pel que fa al volum de publicacions i de facturació. Anualment publica 45 títols de ficció, no-ficció i llibres il·lustrats, que facturen un total d’1,1 milions d’euros. Entre els reptes de futur, i marcat pel context polític, diversos llibres que parlin del procés sobiranista des de diversos punts de vista. 

Rosa Rey n'és la directora editorial des de fa onze anys i afirma que "faig una feina que m'agrada molt". Tot i això reconeix que a vegades, quan apostes per una obra o un autor és difícil posar distància. "Els editors som una mica exaltats. Tens una cosa que t'agrada molt i és difícil separar el que t'agrada a tu del que pot agradar a la resta de lectors. És un exercici que has de fer contínuament". 

segueix-nos «