Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Ernest Crusats, cantant de La iaia

"'Tornar a ser u' és el nostre disc més punyent, però a la vegada el més dolç"

El grup osonenc ha tret al mercat el seu tercer disc, 'Tornar a ser u'

12/07/2017 10:44h

Àudio:

'Tornar a ser u' és el tercer disc de la banda osonenca La iaia. Un disc que han autoeditat deixant enrere les cadenes de la indústria musical i obrint una nova etapa per al trio, tres anys després del treball anterior. El vocalista i guitarra de la banda, Ernest Crusats ha passat per 'L'entrevista' de La Xarxa.

Crusats ha explicat que "quan vam acabar 'On és la màgia' tenia la sensació que La iaia s'estava menjant part de la meva vida i tenia ganes de recuperar-la, de separar-me del grup i omplir-me d'altres coses que no fossin la música. Era el moment Pep Guardiola, necessito reciclar-me interiorment. Ara La iaia és molt important, però no deixa de ser un objecte que existeix a la meva vida, el qual observo, però està fora de mi. Abans jo era dins l'objecte".

Els canvis de La iaia

El grup d'Osona no ha deixat mai indiferent els qui l'escolten. Cada disc té entitat pròpia, obre noves etapes. "El primer disc era més sentimental, més sincer i estava dins d'un univers de realisme, de molta normalitat. El segon va entrar en una fase més fantasiosa, amb sintetitzadors. El tercer disc té aquest punt de la crisi vital que és el que el fa interessant. Està travessat per aquesta espècie de realisme brut, decadent, però crec que és el que dona personalitat al treball. Estava una mica enfadat amb la música feliç i necessitava fer un disc que expressés aquesta visió del món una mica més cruel, però amb una música que és més colorista i que és optimista i fer aquesta barreja", ha explicat Crusats.

En resum és el disc "més punyent però a la vegada el més dolç. Les històries que s'expliquen són més concretes, els missatges estan més estudiats. Com està construït el llenguatge? Amb molta dolçor per no fer-lo gens aspre, però les històries que s'hi expliquen sí que són una mica més dures que en els dos treballs anteriors", ha reblat Crusats. 

segueix-nos «