Divendres 19

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Josep González, president de Pimec

"Els pressupostos ja haurien d'estar aprovats. És un escàndol."

González defensa una millora de la reforma laboral, però diu que no cal derogar-la

12/01/2017 10:44h

Àudio:

La patronal Pimec ha titllat d'escàndol el fet que el govern encara no hagi pogut aprovar els pressupostos. El president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Josep González, ha lamentat des de 'L'entrevista' de La Xarxa l'excés de dependència de l'executiu de la CUP. "És un escàndol. Hauríem de tenir ja els pressupostos aprovats i fer-los funcionar. No pot estar un govern amb un condicionament dels comptes i cada dia patint, aviam què hem de dir o què hem de fer perquè un grupet [la CUP] aprovi els pressupostos. És una irresponsabilitat".

Segons González, en matèria pressupostària, hi ha massa dependència de la CUP. "Si els pressupostos depenen de la CUP... és una desproporció. La CUP i qualsevol partit hauria de ser responsable i adonar-se que els comptes s'han d'aprovar abans de començar l'any. No podem estar amb aquest patiment i més quan els comptes incorporen una millora substancial social que deu ser interessant per a la CUP. Es fan en clau dels partits que són sensibles a aquesta qüestió. No sé què més s'hi ha de posar perquè hi donin suport", ha reblat.

El dret a decidir

Fa tres anys la patronal Pimec ja va defensar que Catalunya tenia dret a decidir el seu futur polític amb un referèndum pactat amb l'Estat. González ha reiterat que "Catalunya té dret a decidir, a fer una consulta. Però això no inclou que sigui de manera unilateral. En l'última reunió del dret a decidir va quedar palès que es donava suport al referèndum consensuat. Preguntat sobre un possible escenari d'unilateralitat, González s'ha estimat més no posicionar-se perquè "encara no estem en aquesta situació. Quan arribi, ja en parlarem". 

La reforma laboral

El president de Pimec defensa que no cal derogar la reforma laboral, aprovada pel PP i CiU fa uns anys, com demanen els partits de l'oposició. Segons González el text ha aportat coses positives i el que cal ara és polir-la per millorar-la. "No fem grans revolucions, millorem les coses. La reforma laboral té coses positives i ha afavorit molt les inversions estrangeres cap a Espanya. Jo no la derogaria, la milloraria", ha sentenciat. 

Creixement de l'economia

González ha assegurat que la microeconomia ha millorat. "Ha augmentat el consum, les exportacions han batut rècord, les vendes han millorat, hi ha més possibilitat de crèdit... tots aquests paràmetres ens fan ser optimistes". Tot i això, el president de Pimec alerta que hi ha una excessiva política dels governs de "solucionar el problema del dèficit, a còpia d'augmentar els impostos. I això ho veiem amb preocupació perquè entenem que aquesta no és la manera de resoldre els desajustos que té el país", ha argumentat. 

segueix-nos «