Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Roger Torrent, alcalde de Sarrià de Ter (ERC) i diputat de Junts pel Sí

"Està fora de tot debat que la nova Facultat de Medicina no es construeixi a Sarrià de Ter"

Torrent assegura que el referèndum es farà i aconseguirà l'aval internacional

24/04/2017 11:01h

Àudio:

La nova Facultat de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona s'ha de construir a Sarrià de Ter. Està fora de tot debat que es pugui aixecar a la capital gironina. Amb aquesta contundència l'alcalde de Sarrià de Ter tanca el debat sobre una nova possible ubicació de l'edifici. A final d'any l'Ajuntament de Girona va proposar al Departament de Salut uns terrenys al pla de Baix Domeny per construir el futur hospital Josep Trueta. 

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va oferir una nova ubicació per a l'hospital, una zona entre la sortida oest de l'autopista i Fontajau, on també hi hauria espai per instal·lar el campus de salut, amb les facultats de Medicina i Infermeria de la Universitat de Girona.

L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, ha recordat que hi ha un acord amb la Universitat, avalat per la Generalitat, perquè la nova Facultat es construeixi al seu municipi. "Hem parlat amb el Departament, amb l'actual conseller, i en la legislatura passada, i recordo que tenim un acord amb la Universitat, avalat en el seu moment per la Generalitat, que diu que la Facultat de Medicina anirà als terrenys de Sarrià i volem fer valdre aquest acord. Està fora de tota discussió, de tot debat, el fet que la Facultat va als terrenys de Sarrià de Ter". 

Torrent ha afegit que és legítim que cada ajuntament intenti atraure el Trueta cap a la seva banda, però "no és tan legítim ni tan evident que es pugui plantejar cap a on va la Facultat de Medicina perquè ja té uns terrenys i un projecte darrere. I volem fer valdre aquest plantejament que ja es va acordar en el seu moment i que encara és absolutament vàlid", ha sentenciat. 

Els problemes d'Hinojosa, l'antiga Torrespapel

La direcció de l'empresa Hinojosa de Sarrià de Ter ha presentat un calendari d'actuacions per solucionar els problemes de soroll i pudors que molesten els veïns. Després de mesos aturada, l'octubre passat aquesta fàbrica es va tornar a engegar sota la direcció d'una nova empresa. Hinojosa ja ha fet arribar a l'Ajuntament de Sarrià de Ter un calendari que detalla alguns dels problemes principals i on es fixa una data per posar-hi solució. Les diferents millores es faran entre el 20 d'abril d'enguany i l'1 d'abril de 2018. A més, hi haurà una comissió de seguiment formada per Ajuntament, veïns i empresa per anar fent un control de l'execució d'aquestes accions.

Tot i això, l'empresa recorda que és impossible resoldre del tot els problemes de soroll i pudor que amoïnen els veïns. L'alcalde del municipi ha reiterat "que aquestes repercussions han de ser les normals i sensates d'una indústria. És normal que en la posada en marxa hi hagi certes disfuncions i el que esperem és que tot plegat sigui progressiu i que les repercussions a l'entorn siguin les mínimes possibles i respectin la vida dels nostres veïns i veïnes. Però la molèstia zero és molt difícil", ha advertit. 

El cas Bonvehí

Torrent, que a més d'alcalde de Sarrià de Ter és diputat de Junts pel Sí per Esquerra Republicana, ha volgut passar pàgina a la polèmica sorgida arran d'una gravació al secretari d'Organització del PDeCAT, David Bonvehí. "Els nostres companys de Manresa ens diuen que no tenen res a veure amb aquesta gravació i no dubtem de la seva paraula. Però el més important és que venen setmanes políticament complexes i el conjunt de Junst pel Sí treballarem pel referèndum. Vindran moments similars que semblarà que fan trontollar la unitat. Per tant, aquest cas està superat", ha assegurat. 

Tot i això, aquest dimecres hi ha executiva local d'Esquerra a Manresa per analitzar la destitució per part de l'alcalde de la capital del Bages de la primera tinenta d'alcalde, d'ERC, Mireia Estefanell, arran d'aquestes gravacions. "És un tema local que han d'acabar decidint els militants i les militants del nostre partit. Nosaltres només tenim una part de coneixement de la realitat política de Manresa. Per tant, la militància ha de decidir el seu futur polític al consistori bagenc" en al·lusió a un possible trencament de l'acord municipal de govern amb el PDeCAT. "Passem pàgina, l'important no és qui ha gravat, sinó que el conjunt de Junts pel Sí treballem per fer efectiu el referèndum. Perquè ens posaran dificultats i entrebancs i hem d'aprendre a superar aquestes situacions i a treballar conjuntament per l'objectiu polític que ens hem fixat". 

El referèndum

Després de l'acte de confirmació del referèndum que el govern va fer divendres, Torrent no planteja cap escenari alternatiu. "Si hi ha un referèndum i una participació mínima i un resultat clar a favor del 'sí' hi haurà un reconeixement internacional. Les institucions europees o mundials l'acceptaran i plantejaran a l'Estat espanyol com es culmina aquest 'sí' que surti a les urnes. Hi haurà referèndum i els resultats es podran aplicar perquè seran legítims des del punt de vista de la Convenció de Venècia", ha reblat.

segueix-nos «