Dijous 25

Abril de 2019

La Xarxa

Experts en habitatge dubten de l’eficàcia de la taxa sobre pisos buits

12/03/2014 11:26h

Àudio:

El director de la càtedra d’habitatge  de la Universitat Rovira i Virgili, Sergio Nasarre, assegura que aquesta mesura fa 10 anys que podria estar en vigor. Nasarre demana que les sancions sempre siguin l’última opció: “abans s’han de posar tots els mecanismes a l’abast del mercat”. En aquest sentit, el director de la càtedra d’habitatge de la URV recorda que el principal problema continua sent el gran decalatge entre sous i preus de lloguer: “necessites un 120% del salari mínim per poder pagar una renda mensual. És una disfunció gravíssima”.

En aquest sentit, Nasarre considera que no les administracions “no poden convertir els bancs de cop i volta en tercer sector social”. “Ells no van fixar els preus dels pisos, ho van fer els promotors”, diu Sergio Nasarre, “i és en aquest sentit on no veiem clar que el govern pugui forçar un banc a fer lloguer social”.

Pel que fa a la dació en pagament, el director de la càtedra d’habitatge recorda que és una mesura prohibida al Codi Civil: “el Codi Civil prohibeix molt poques coses, però una és precisament la dació en pagament”. Nasarre explica que avui dia es fa els ulls grossos amb aquesta prohibició “sempre que hi hagi pacte entre les dues parts” però, amb la llei a la mà, aquestes dacions es podrien impugnar. A més, ha recordat que és una mesura que no existeix a cap país d’Europa: “no és convenient ni econòmicament ni financerament”.

Mira l'entrevista íntegra:

segueix-nos «