Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista David Poudevida, portaveu del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya

"Les explicacions del govern espanyol sobre el caos al Prat són excuses de mal pagador"

Poudevida reclama millores en el sistema de rodalies per garantir la competitivitat de les empreses

17/05/2017 10:15h

Àudio:

"No pots donar excuses de mal pagador intentant justificar el que és injustificable". Paraules de David Poudevida, portaveu del Fòrum Empresarial Creiem en Catalunya sobre el caos que es viu a l'aeroport del Prat i la resposta del govern espanyol. "El que no pot ser és que algú arribi o marxi de Barcelona i hagi de fer una cua de dues hores. Si és tan flagrant el que està passant cada dia calen solucions", ha reblat. 

Poudevida ha anat més enllà i ha afegit que "això és com si ens culpessin els que paguem impostos que l'economia va malament o que l'Estat no té prou recursos per fer les seves polítiques. És increïble. Generalment esperes una explicació amb més complicitat". 

La deficiència en infraestructures

La falta d'nversió en infraestructures, segons Creiem en Catalunya, està posant pals a les rodes a algunes inversions estrangeres, tot i que hi ha moltes empreses que aposten per instal-lar-se a Catalunya. "Amb l'esforç fiscal que fem els ciutadans, veus que per arribar a la teva feina amb rodalies has de ser creient perquè mai saps què et trobaràs... no pot ser. És inadmissible que ens trobem en aquesta situació amb rodalies. Seria un altre element a millorar". 

Un estat indepenent

La solució passa, segons Poudevida, per gestionar des d'aquí tots els recursos, és a dir, per esdevenir un eventual estat independent. El fòrum va a totes amb el que decideixi i faci el govern i la societat. I sobre una possible via unilateral, un referèndum no acordat amb l'Estat, Poudevida ho té clar: "els reptes que ha hagut d'atendre l'empresa i l'economia catalana els darrers deu anys han estat extraordinaris. Fa deu anys el mercat principal era el mercat espanyol, ara està repartit pel món. Què ens ha de fer por que pugui decidir la societat catalana? Si el referèndum unilateral és l'opció que prenen la societat i les seves estructures polítiques, doncs nosaltres com a ciutadans estarem amb la majoria", ha sentenciat. 

segueix-nos «