Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Camil Ros, secretari general UGT Catalunya

"S'ha de crear un espai de diàleg per trobar allò que ens uneix"

Ros creu que un escenari de noves eleccions no beneficiaria el país

06/02/2018 10:38h

Àudio:

La UGT està treballant per crear un espai de diàleg, amb l'herència del Pacte Nacional pel Referèndum o la Taula per la Democràcia com a referències. Un espai que permeti desencallar la situació de paràlisi, arran de l'aplicació de l'article 155. El secretari general del sindicat a Catalunya ha admès que "els sindicats ens hem deixat endur per la política. S'ha de recuperar l'agenda social. S'ha de fer el debat polític sobre el futur de Catalunya, si cal o no desobeir, però al mateix temps agenda social i sindical" ha demanat. 

El secretari general de la UGT de Catalunya ha explicat que un escenari de noves eleccions entre els mesos de maig i juny no seria bo per al país. Ros descarta una crida de nou a les urnes perquè "necessitem un govern que governi. Cal intel·ligència política, trobar un equilibri entre la resposta simbòlica i la real. Però no tornarem a la Catalunya autonòmica després de tot". 

I quin paper hi jugaran els sindicats? Ros ha avançat que estan iniciant converses amb diferents organitzacions per crear un espai de diàleg, similar al que es va gestar amb el Pacte Nacional pel Referèndum i la Taula per la Democràcia "un espai per trobar allò que ens uneix i poder combinar els drets amb la cohesió social. Però no ho pot liderar la UGT ni cap sigla", ha sentenciat el responsable del sindicat. I per què cal aquest espai de debat? Segons Ros perquè "estem en un estadi similar al d'Aznar, d'autoritarisme. Calen unes eleccions generals per canviar el govern espanyol per un d'esquerres i obrir ponts de diàleg", ha sentenciat. 

El nou govern que en sorgís hauria d'obrir el diàleg amb Catalunya i alhora alliberar els presos polítics. "L'Estat ha de fer un gest de distensió perquè els que estan en presó preventiva puguin sortir i es pugui començar a negociar". 

segueix-nos «