Diumenge 17

Febrer de 2019

Protecció Civil alerta que els problemes de circulació per neu i pluja seguiran durant tot aquest dilluns

05/02/2018 08:40h

Aquest dilluns Catalunya s'ha llevat amb moltes incidències de mobilitat derivades de la meteorologia. Des de primera hora la neu i la pluja han complicat la circulació a les carreteres. Vora les 9h es mantenien tallades cinc carreteres i calia circular amb cadenes per una cinquantena més de vies.  

Les carreteres tallades a primera hora del matí són la C-25 a Espinelves i Santa Coloma de Farners, on s'acumulen mateix un centenar de camions que tenen restringit el pas en direcció a Girona. Més vies afectades: la C-38 a Molló, la GIV-4016 entre Toses i Planoles, la C-28 al Port de la Bonaigua i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà.

Es registren gruixos de neu importants a la zona del Pirineu, però la cota ha anat baixant i també ha nevat amb intensitat la nit de diumenge a dilluns a punts de la Garrotxa o de la comarca d'Osona. A la C-16, al túnel del Cadí, la situació s'ha normalitzat aquest matí després del col·lapse de vehicles d'ahir al vespre. Els serveis d'emergència han informat que cap conductor no ha hagut de passar la nit a l'interior del seu vehicle.

Protecció Civil de la Generalitat manté activat el pla especial per nevades (Neucat). Aquesta situació s'allargarà durant tot el dia. El sotsdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha dit a 'Notícies en xarxa' que les dificultats a la xarxa viària es poden allargar durant tota la jornada. Segons el Servei de Meteorologia de Catalunya s'esperen precipitacions en qualsevol punt del territori. La previsió per a aquest dilluns al matí és de ruixats més dispersos, però a la tarda les precipitacions tornaran a ser més generalitzades i continuades.  

segueix-nos «