Dijous 17

Octubre de 2019

Els alcaldes agreujats pel servei de Rodalies fan pública la seva llista de reivindicacions

03/12/2018 09:21h

L'accident de tren de Vacarisses ha tornat a posar de manifest la manca d'inversions a Rodalies i ha estat la gota que ha fet vessar el got de la paciència dels municipis agreujats per aquest servei. Reclamen actuacions urgents i un major compromís a Renfe. Tot això, el mateix dia que Estat i Generalitat avaluaran la situació actual de la xarxa ferroviària i qui sap si obren també la carpeta sobre el traspàs de competències. A la reunió també hi seran els responsables d'Adif, Renfe i Rodalies.

El balanç de l'accident de Vacarisses amb un mort i més de 50 ferits ha fet que alcaldes per on passa la línia R4 demanin actuacions urgents per revertir la situació. A Molins de Rei, per exemple, l'alcalde denuncia greus problemes d'accessibilitat i a Vilafranca, un altre dels municipis per on passa aquesta línia, tenen pendent una reforma integral de l'estació que no acaba d'arribar.

L'R4 però no és l'única línia que requereix més inversions. A les Terres de l'Ebre, ja fa anys que se senten desemparats pel que fa al transport ferroviari. L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé qualifica de pèssima la situació. "Ens falten trens amb condicions i tot i que s'han anat millorant amb el temps per la intervenció del govern de la Generalitat, la falta d'inversions per part de l'Estat és molt greu. Moltes promeses en els últims anys i al final res s'ha consolidat, res s'ha portat a terme", ha declarat a Canal Terres de l'Ebre.

En un altre punt del territori, al Ripollès, recorden que el temps de trajecte per als usuaris de l'R3 és gairebé el mateix que fa 50 anys i lamenten que els qui en pateixin les conseqüències són els usuaris. L'alcalde de Planoles, Enric Gràcia, n'ha parlat a Ripollès Televisió: "s'han produït problemes també de caigudes de pedres sobre la via [...] i sobretot la inconsistència amb l'horari que demostra que a la mínima que succeeix alguna cosa amb la via, tot el trajecte acaba afectat".

La llista d'incompliments és llarga... i segurament per culpa d'aquells prop de 4 mil milions d'euros d'inversió previstos en el Pla de Rodalies 2008-2015 que es van quedar en només 500.

 

segueix-nos «