Diumenge 17

Febrer de 2019

L'alcalde del Prat recorda que la connexió intermodal ja es va pactar fa 15 anys

Mentre Foment presenta un tren d'alta velocitat a baix cost entre Madrid i El Prat, creixen les crítiques per inacció davant els accidents de la N-340

07/02/2018 09:02h

D'aquí un any, Catalunya i Madrid estaran connectades per un tren d'alta velocitat de baix cost. Es dirà EVA, tindrà parada al Prat de Llobregat i s'adreçarà als joves, ja que un dels principals reclams del servei és el preu. Serà entre un 20 i un 25 per cent més econòmic que l'AVE, i el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, l'ha presentat aquest dimarts a la ciutat del Baix Llobregat. De tota manera, l'alcalde del Prat, Lluis Tejedor, ha recordat a 'Notícies en Xarxa' que el compromís de que aquest municipi fos un punt de connexió intermodal és de fa 15 anys i que el projecte va quedar paralitzat el 2009.

L'EVA no tindrà origen i destinació a l'estació de Sants de Barcelona ni a l'Aeroport del Prat sinó que el ministeri ha triat l'estació de Renfe del Prat perquè és un punt fonamental per a la mobilitat de l'àrea metropolitana de la capital catalana. És el que s'anomena una estació intermodal. Concentra diversos transports públics. La línia 9 del metro, el pas de diverses línies de Rodalies Renfe i també hi passen diverses línies d'autobús interurbà.

Els passatgers triguen 12 minuts a anar a l'estació de Sants. De fet, segons Renfe, un de cada quatre ciutadans de l'àrea metropolitana té un accés més ràpid a l'estació del Prat que no pas a la de Sants. El nou servei EVA oferirà cinc freqüències diàries per sentit i tindrà parada a Tarragona.

 El ministre De la Serna ha explicat que els bitllets només es podran comprar per internet. Els combois permetran que grups de sis persones es puguin asseure juntes i disposaran d'espais específics per a animals de companyia o bé per guardar-hi, per exemple, material esportiu.

 

segueix-nos «