Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Núria Gibert, portaveu del Secretariat Nacional de la CUP

"No tenim por de governar però només hi entrarem si és per implementar la república"

Gibert defensa que la unilateralitat és l'única via per implementar la república

01/12/2017 11:26h

Àudio:

La CUP no descarta formar part d'un futur govern de Catalunya si l'objectiu és implementar la república. Això passa per tirar endavant els decrets de la dignitat com a pla de xoc social. Si es donen aquestes condicions, la portaveu del Secretariat Nacional, Núria Gibert, ha dit a 'L'entrevista' que "no ens fa cap por governar. Sempre que sigui per implementar la república". 

A aquells que retreuen als cupaires que mai han volgut entrar a formar part del govern, Gibert ha estat contundent. "Que siguem petits no vol dir que no vulguem guanyar. Ara bé, estem disposats a assumir responsabilitats sempre que els objectius siguin la implementació de la república i vagin cap a una no reversió de drets socials, fer la república irreversible. Si això es planteja en un govern, hi serem", ha sentenciat. 

La via unilateral

Respecte al debat sobre quina és la via per poder tirar endavant la república, Gibert ho té clar: "la unilateral. És que sinó quina opció hi ha? La reforma de la Constitució és una quimera, està morta. La unilateralitat no és un caprici, és el que ens ha obligat l'Estat espanyol per a la resolució d'un conflicte polític. Si tu declares la independència però no la declares, desplegues o no desplegues... l'altre no se sent obligat a negociar. No pot ser una moneda de canvi, una autocensura. Defensem l'autodeterminació i si passa per la unilateralitat, endavant", ha reblat. 

Si aquesta via, la unilateral, té una resposta violenta per part de l'Estat s'ha d'assumir i és un escenari plausible. "La gent ha de saber que de la llei a la llei és impossible. No és la revolució dels somiures. No només opera el govern espanyol, la policia i la justícia. Han d'entendre que estem impugnant moltes altres coses. Tot el que pugui fer l'Estat per defensar-se, ho farà. No podem estar pensant tot el dia en aquest escenari perquè ens desmoralitzarem però cal dir-ho. Perquè cadascú prengui la decisió en conseqüència", ha argumentat.

segueix-nos «