Diumenge 24

Març de 2019

La Xarxa

Entrevista Gerard Gómez del Moral, diputat d'ERC

"Som els que més ens l'hem jugat. Tenim el nostre president a la presó"

Gómez del Moral insisteix que cal eixamplar la base sobiranista, mirant cap als comuns i el PSC

14/03/2018 11:07h

Àudio:

Esquerra Republicana pressiona Junts per Catalunya perquè aquesta setmana posi sobre la taula un candidat a president que sigui efectiu. El diputat republicà Gerard Gómez del Moral també ha posat pressió sobre la CUP. Preguntat sobre si Toni Comín, diputat per ERC, hauria de renunciar a l'acta per garantir una eventual investidura d'un candidat de JxCat ha dit que "si Toni Comín renunciés a l'acta de diputat no solucionaria res. No és una opció que estigui sobre la taula. La CUP té la solució. Tinc fe que canviï d'opinió i doni suport a la investidura d'un candidat que no sigui Puigdemont".

Gómez del Moral ha insistit que cal eixamplar la base sobiranista, mirant cap als comuns i una part del socialisme català. "Hem d'aspirar a ser més, perquè serem més forts. I no entenc que, quan ho diem, se'ns ataqui fins al punt que se'ns expulsaria de l'independentisme. S'ha d'ampliar la base de l'independentisme en part amb els comuns i també amb els socialistes catalans que creguin en un motor de canvi", ha assegurat. 

Sobre un eventual escenari electoral, convocat de nou per Mariano Rajoy, Gómez del Moral el descarta amb rotunditat: "crec que seria una tragèdia anar a unes segones eleccions convocades per Mariano Rajoy. Seria terrible per a la democràcia perquè hauríem regalat tots aquests mesos el govern a l'últim partit de l'arc parlamentari, el PP". 

Pel que fa a l'expdient sancionador a Lluís Salvadó pels seus comentaris masclistes Gómez del Moral ha dit que "els comentaris són inacceptables i reprobables. Però estem en una situació molt complicada perquè les converses es van obtenir de manera il·legal. És positiu que hagi generat un debat intern al partit". 

segueix-nos «