Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés

"A mi em costaria seure a una taula a negociar la moció de censura amb el PSOE"

Rufián diu que Junqueras no ha rebut cap carta de Carles Puigdemont, però recorda que molt correu no arriba a la seva destinació

28/05/2018 11:12h

Àudio:

"Si Pedro Sánchez té alguna cosa a dir que vagi a Estremera, que demani perdó, que retiri el 155 i que no pacti amb Albiol a Badalona. Una trucada a Llarena també estaria molt bé, en segons quins sentits". Condicions d'ERC, en boca del seu diputat Gabriel Rufián, per donar suport a la moció de censura del PSOE. Tot i això, Rufián ha dit que la moció té poc recorregut i que és més aviat postureig. 

Més enllà de les condicions que ha exposat, Rufián ha admès que "a mi em costaria seure a una taula a negociar la moció de censura amb el PSOE de Pedro Sánchez". Rufián ha negat que "ERC tingui cap pacte amb el PSOE per a la moció de censura. Demà em veuré amb Maria Dolores de Cospedal i li faré un interrogatori intens", ha avançat. 

Rufián ha recordat que el seu company de partit Joan Tardà va oferir fa uns mesos una moció de censura gratis, sense condicions. "En aquest temps, Pedro Sánchez ens ha dit de tot menys guapos. Hauria de demanar perdó, però si ho ha de fer i no retira el 155, seria molt difícil d'explicar".

D'altra banda, el president Carles Puigdemont ha enviat més d'una carta al vicepresident Oriol Junqueras, però presons no li ha arribat a lliurar mai. "Tinc entès que Junqueras no ha rebut cap carta de Carles Puigdemont però jo li he enviat cartes que mai han arribat. Crec que és anecdòtic i en cap cas criticaré el president Puigdemont", ha reblat Rufián. Aquesta informació arriba després que el periodista Jordi Évole visités Junqueras a la presó d'Estremera i indiqués que el vicepresident li havia explicat que no havia rebut cap carta de Puigdemont des que estava empresonat.

segueix-nos «