Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Isaac Peraire, vicesecretari de Coordinació Interna, Organització i Territori d'ERC

"Amb aquests resultats Albiol, Millo i Rajoy haurien de dimitir"

Peraire ha dit que ara s'obre una etapa per negociar com s'implementa la república.

22/12/2017 10:24h

Àudio:

"Si aquest estat fos normal, amb aquests resultats electorals, Albiol, Millo i Rajoy haurien de dimitir". Declaracions del vicesecretari de Coordinació Interna, Organització i Territori d'Esquerra Republica, Isaac Peraire, a 'L'entrevista', l'endemà de les eleccions que han deixat al PP amb només 3 diputats, 8 menys que fa dos anys. 

"És una evidència tan clara que la desconnexió de Catalunya amb el PP és tan elevada, que aquests senyors no tenen cap legitimitat per dir-nos el que hem de fer. Per tant el senyor Millo que plegui, Rajoy que calli i la Soraya igual" ha reblat Peraire. 

Escenaris de futur

El representant d'Esquerra ha recordat que l'independentisme suma majoria absoluta al Parlament i ara el que toca és seure a negociar. "Ara toca seure les forces sobiranistes en una taula i exigir a Rajoy que també ho faci perquè està més debilitat que mai a Catalunya. No és nou. Som els campions d'exigir aquesta taula de negociació i ara més que mai. Imposes unes eleccions per guanyar-les i fracasses estrepitosament i el bloc independentista i republicà es consolida i acumula vots. Això ens ajuda a argumentar el que dèiem després de l'1-O: ens cal acumular forces. No ho resoldrem en una tarda de reunions. Caldrà persistir" ha vaticinat. 

Puigdemont, president legítim

Junts per Catalunya ha estat la força independentista més votada per tant Peraire ha assegurat que "per a Esquerra no hi haurà cap problema per investir Puigdemont president. I ells ha  dit que guanyant les eleccions, Puigdemont seria president". Preguntat sobre si el candidat de Junts per Catalunya s'arriscarà a venir a Catalunya per ser investit, amb la possibilitat de ser detingut i empresonat, el republicà diu que "no sé com tenen previst el retorn del president Puigdemont, però ens han dit que ho faria. Un dels motius principals pel qual han aconseguit el nombre de vots total era el retorn del president Puigdemont. Per tant confio que tenen previst l'escenari del retorn" ha avançat. 

segueix-nos «