Diumenge 24

Març de 2019

Primer municipi gironí que ho fa

Bolvir es declara territori català lliure

La localitat pirinenca ho aprova en el ple municipal i ja és el sisè municipi català que es declara independent

15/09/2012 15:09h

XARXANOTICIES.CAT / PIRINEUS TV

El municipi de Bolvir, a la Cerdanya, és el primer de les comarques gironines que s'ha declarat territori català lliure. Així ho ha decidit el ple municipal especial celebrat aquest dissabte al matí. Amb la declaració de Bolvir, ja són mitja dotzena els municipis que s'han declarat independents. Dilluns ho votaran, a petició de la CUP, Seva, Vic, i Santa Coloma de Farners.

L'ajuntament de la localitat, encapçalat per la formació Endavant Cerdanya, que hi té majoria, ha donat llum verd a la moció en què es declara territori català lliure de la jurisdicció espanyola. En el text de la moció, Bolvir insta al Parlament català a proclamar unilateralment la independència de Catalunya abans de dos mesos, i a crear les estructures necessàries per funcionar com a estat fora de la jurisdicció d'Espanya.

Des de l'Onze de Setembre, l'ajuntament ja havia canviat les dues senyeres que onejaven al balcó del consistori i al Turó del Castellot per dues estelades, com a acte simbòlic abans de la declaració d'independència. Bolvir serà, doncs, el primer municipi pirinenc i de les comarques de Girona que es declara independent.

segueix-nos «