Divendres 22

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Salvador Illa, secretari d'Organització del PSC

"Cal recuperar el seny i fer un govern que no se salti la legalitat des del primer moment"

El PSC satisfet amb l'ajornament del debat d'investidura

30/01/2018 11:19h

Àudio:

A primer hora del matí el PSC ha fet allò que va anunciar: presentar sol·licitud al president del Parlament perquè suspengués el debat d'investidura previst per a les 15h. El president de la cambra, Roger Torrent, finalment ha ajornat el ple fins que no es pugui fer amb garanties i el candidat amb més suports, Carles Puigdemont. El secretari d'Organització del PSC, Salvador Ila, ha dit a 'L'entrevista' que han presentat sol·licitud perquè Torrent obri una nova ronda de contactes amb els partits per trobar candidat alternatiu a Puigdemont. 

Illa ha afegit que "entenem que s'ha complert allò que preveu la legislació catalana. El president ha proposat un candidat en el termini de 10 dies després de constituir-se el ple. Hem vist que aquest candidat no reuneix les condicions que recull la interlocutòria del Constitucional d'aquest dissabte passat. Fora bo que no s'esgotessin els dos mesos que hi ha ara de termini. 

Respecte a un possible escenari de noves eleccions, Illa té clar que no serien una bona solució però "no són descartables ni desitjables. Cal recuperar el seny i fer un govern que no se salti la legalitat des del primer moment", ha reblat. 

segueix-nos «