Dissabte 20

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell pel PDeCAT i diputat de Junts pel Sí

"Confio plenament en tots els membres del govern"

Batalla ha anunciat que abans d'un any l'aeroport de la Seu disposarà d'un sistema d'aterratge GPS que facilitarà que hi puguin haver més vols comercials

13/07/2017 11:31h

Àudio:

"Tots els consellers són conscients de les dificultats en el camí cap el referèndum. Confio plenament en el govern per fer possible l'1-O". Paraules d'Albert Batalla, diputat de Junts pel Sí i alcalde de la Seu d'Urgell pel PDeCAT. Batalla ha afegit que el govern prendrà les decisions importants de manera col·legiada, és a dir, "la responsabilitat serà compartida tot i que hi ha qüestions logístiques que, com ja va explicar el president Puigdemont, seran encarregades als consellers Junqueras i Romeva". 

La participació

Batalla no ha volgut fixar una participació topall que legitimi el referèndum, sobretot de cara a la comunitat internacional. Ara fa deu dies, a 'L'entrevista', Quim Arrufat, membre del Secretariat Nacional de la CUP, sí que va dir que seria bo que hi votessin tres milions de persones: dos milions de partidaris del 'sí' i un milió dels del 'no'. El diputat de Junts pel Sí ha dit que "no preveig que baixi la participació respecte al 9-N, quan van anar a votar dos milions 300 mil persones. Hi haurà més gent, més persones que se sentiran cridades a decidir i participar perquè el resultat serà vinculant. Tothom que se senti cridat a decidir el futur del seu país ha d'anar a votar l'1 d'octubre, tant els del sí com els del no". 

L'aeroport de la Seu

Abans d'un any l'aeroport de la Seu d'Urgell disposarà d'un sistema d'aterratge GPS que permetrà ampliar les operacions de vols comercials. És un sistema pioner a l'Estat que ara ha de validar el Ministeri de Foment. "Ahir hi va haver una reunió entre la Generalitat i l'Agencia Estatal de Seguretat Àeria. El govern va entregar tots els informes favorables per instal·lar el sistema i ara la pilota és a la teulada de Foment. El sistema permetrà ampliar les hores d'aterratge, l'aeroport tindrà més capacitat d'acollir operacions de vols comercials i això ja ha atret diverses companyies". Tot i això l'alcalde no ha concretat ni de quines empreses aèries es tracta ni quines rutes podria acollir en el futur l'aeròdrom. 

segueix-nos «