Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

El debat d'investidura vist des del món local

Crida a la unitat del món local per construir la República

Conversem amb Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, i José Téllez, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona

14/05/2018 10:38h

Àudio:

El nou govern ha d'exigir l'alliberament dels presos polítics i l'aixecament del 155. Són les condicions prèvies que tant el PDeCAT, Esquerra com la CUP posen sobre la taula per intentar, en un futur, iniciar un diàleg amb l'Estat espanyol que permeti consolidar la República. N'hem parlat a l'espai 'L'entrevista' amb Joan Ramon Casals, alcalde de Molins de Rei; Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis, i José Téllez, tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Badalona. 

Casals, del PDeCAT, ha afegit, a les condicions prèvies d'alliberament dels presos polítics i el retorn dels de l'exili, que "si hi hagués voluntat política els partits podríem demanar la dimissió de Mariano Rajoy".

Des d'Esquerra Republicana, Marc Puigtió, ha insistit que els propers mesos s'ha de treballar per eixamplar la base que dona suport a la República. En clau de partits, amb la mirada posada en els comuns i en determinats sectors del PSC i en clau ciutadana "hem de ser més perquè una alternativa a la República no sigui possible". 

De cara a les futures eleccions municipals, del 2019, des de Guanyem Badalona, José Téllez ho té clar: "les estratègies a les eleccions municipals no han de servir per fer-nos mal, sinó per fer front a la repressió de l'Estat". Téllez defensa arribar a acord o bé programàtics o bé fer llistes unitàries. Dependrà de la realitat de cada territori. 

segueix-nos «