Dissabte 20

Octubre de 2018

La Xarxa

Entrevista Montse Venturós, alcaldessa de Berga (CUP)

"Desobediència absoluta a l'aplicació imposada del 155"

Venturós creu que unes eleccions autonòmiques convocades per l'Estat, la CUP no hi ha de participar

27/10/2017 10:50h

Àudio:

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, confia que avui el Parlament aixecarà la suspensió de la Declaració d'Independència i es proclamarà la República. En un eventual escenari de l'Estat aplicant el 155 i inhabilitant el govern, Venturós ha apel·lat a la desobediència. "Cal aquesta desobdiència, l'Estat espanyol no podrà fer front a una desobediència massiva de totes les institucions i ajuntaments catalans". 

En concret, Venturós proposa que el president Puigdemont i el seu executiu desobeeixin la seva inhabilitació imposada per l'Estat, tot i el risc de ser detinguts i fins i tot amb penes de presó que podrien arribar als 30 anys. "En cas que hi hagi dissolució del govern per part de l'Estat espanyol, esperem que hi hagi els mecanismes per oferir una alternativa de govern legítim, via l'assemblea de càrrecs electes. Si l'Estat espanyol inhabilita Puigdemont i el seu executiu haurien de desobeir. Hem de continuar la nostra via malgrat l'aplicació de l'article 155", ha sentenciat. 

Unes eleccions autonòmiques sense la CUP

Una de les vies que permet l'aplicació del 155 és convocar eleccions en un període màxim de 6 mesos. El PP i el PSOE haurien acordat que es fessin a finals de gener. En el marc d'uns comicis autonòmics, i imposats des de Madrid, Venturós té clar que la CUP no s'hi hauria de presentar. "No volem continuar treballant en un marc autonòmic. La CUP no hauria d'anar a unes eleccions autonòmiques. Però s'ha de sotmetre a les assemblees territorials, però per part meva desobediència absoluta a l'aplicació del 155 que no permet desenvolupar amb normalitat l'autogovern de Catalunya", ha reblat. 

segueix-nos «