Dilluns 26

Agost de 2019

Duran substituiria la llei matrimonis homosexuals per una altra d'unions civils

Vidal-Quadras espera que Rajoy suprimeixi, si governa, les lleis vigents de matrimonis del mateix sexe i d'avortament

03/11/2011 14:33h

El cap de llista de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha advocat aquest dijous per substituir la vigent llei que possibilita els matrimonis homosexuals per una altra que parli d'"unions civils". L'eurodiputat del PP, Alejo Vidal-Quadras ha manifestat aquest mateix dijous el seu desig de derogació de les lleis del matrimoni homosexual i de l'avortament si el líder popular, Mariano Rajoy, esdevé president del Govern central. L'exlíder del PP català adverteix que si no se suprimeixen aquestes lleis "la decepció serà enorme i proporcional a les expectatives generades durant un llarg període de patiment".

Duran ha recordat, en declaracions a Rac1, que va ser la seva companya de files Núria de Gispert, en la seva etapa com a consellera del govern de Jordi Pujol, qui va promoure el reconeixement per llei de les parelles de fet.

Això no obstant, Duran s'ha manifestat "en contra de la utilització de la paraula matrimoni" per a les unions entre persones del mateix sexe i ha apostat per una nova "llei d'unió civil".

"No sóc partidari del matrimoni homosexual, sóc partidari de la unió civil. No sóc tan rar, el 90% dels països europeus pensen el mateix que jo. Igual que jo pensen els socialistes francesos, alemanys, austríacs i de molts altres països", ha destacat.

Duran dubta que un futur Govern del PP es proposi fer marxa enrere amb els matrimonis gais, però en aquest hipotètic cas ha assenyalat que els diputats de CiU tindrien llibertat de vot.

"Hi ha companys de Convergència que segurament votarien que sí (a la reforma de la llei), d'altres que votarien que no, jo votaria que sí però faria una llei alternativa, no deixaria els homosexuals sense els drets a poder viure en parella", ha exposat.

D'una altra banda, sobre el fet que a la comarca del Baix Empordà ja es registrin més nens amb el nom de "Mohammad" que "Jordi", ha reconegut que li "preocupa" que en algunes ciutats com Palafrugell pugui acabar havent-hi més persones d'origen magribí que de Catalunya.

segueix-nos «