Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Neus Munté, vicepresidenta del PDeCAT

"El 155 i la repressió de l'Estat tindran conseqüències en els resultats del 21-D"

Munté ha carregat contra el PSC per la falta de sensibilitat en referència als presos polítics

28/11/2017 11:51h

Àudio:

Avui els advocats dels consellers empresonats i dels líders de les entitats sobiranistes demanaran que els seus clients tornin a declarar davant del jutge. Es busca un canvi d'opinió en les mesures cautelars i que, per tant, en comptes de ser a la presó de manera provisional i sense fiança puguin sortir en llibertat. Des del PDeCAT, la vicepresidenta, Neus Munté, ha dit que la situació dels presos polítics "és injusta, el que vull és que surtin i tornin amb les famílies i es restableixi una normalitat que no hauria d'haver estat alterada. És una bona notícia l'acumulació de causes al Suprem".

Munté ha expressat també la seva solidaritat amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ara en el punt de mira de la Guàrdia Civil per la seva participació en el procés independentista. 

Les eleccions del 21-D

De cara a les eleccions del 21-D Munté ha elogiat la llista de Junts per Catalunya i ha justificat l'acte de generositat del seu partit, que ha quedat fora dels primers llocs de la candidatura, ocupats per independents. Munté ha dit que "aquesta no és una campanya ordinària, i pel partit és un acte de generositat i estem arremangats per ajudar el president Puigdemont. El país passa per davant de tot i per davant les formacions polítiques", ha argumentat. 

Sobre els resultats Munté confia que l'independentisme eixamplarà encara més la seva base social i que l'actitud repressiva de l'Estat alterarà els resultats. "Esperem una victòria i reforçament de les posicions sobiranistes, amb un restabliment de la normalitat institucional, la sortida dels presos polítics i l'assumpció de responsabilitats. El 155 i la repressió de l'Estat espanyol tindran conseqüències. Ho ha vist Europa i repercutirà en els resultats del 21-D", ha reblat.

El referèndum sobre la pertinença a la UE

Ahir Puigdemont va intentar tancar la polèmica que ell mateix va generar abans d'ahir. En una entrevista a una televisió israeliana va plantejar la possibilitat de fer una consulta sobre la pertinença de Catalunya a la UE. Munté ha dit que no li consta que la direcció del partit l'hagi obligat a rectificar i que simplement el president ha matisat les seves paraules. "El que ell fa és una crítica compartida des del partit respecte d'una Europa que no està a l'alçada dels reptes del moment. El compromís europeista del president Puigdemont no es pot posar en dubte. És un compromís que tenim com a partit i que volem mantenir molts anys".

segueix-nos «