Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Elisenda Alamany, portaveu de Catalunya en Comú

"El govern no es pot permetre discrepàncies sobre el referèndum"

Alamany diu que la relació amb Podem Catalunya, ara, és inexistent

03/07/2017 10:46h

Àudio:

La CUP ha demanat avui la dimissió del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, que en una entrevista a 'El Punt Avui' ha demanat no bandejar el 9-N perquè "potser serà el que s'acabarà fent". El conseller es lamenta que "probablement no podrem fer el referèndum i haurem de fer una cosa diferent perquè hem tendit a menystenir l'Estat, i l'Estat té molta força". Sobre aquestes declaracions n'ha parlat a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa la portaveu de Catalunya en Comú, Elisenda Alamany. 

"Caldria esperar quina és la determinació per part de l'executiu amb el conseller Baiget i veure si és només una anècdota o si forma part d'un sentiment més compartit en l'executiu. Crec que aquestes discrepàncies, a tres mesos per a l'1 d'octubre no se les poden permetre", ha explicat Alamany. Tot i això la portaveu dels comuns no s'ha volgut pronunciar sobre si Baiget hauria de deixar o no el govern. "Segurament hi haurà una reacció per part del president Puigdemont o del vicepresident Junqueras però nosaltres no ens posicionarem sobre el que hagi de fer l'executiu amb un conseller", ha vaticinat. 

La vigília que el govern expliqui, en un acte al TNC, els detalls sobre el referèndum, la CUP, a través de la seva portaveu parlamentària, Mireia Boya, i del diputat Benet Salellas, ha demanat a Baiget que plegui. Alamany ha afegit que "estem presenciant la realitat de discursos que es fan en privat i els que es fan en públic. No m'alegro d'aquestes contradiccions dins del govern perquè hi ha gent convençuda amb el referèndum. I que ara mateix l'executiu presenti aquesta ambigüitat no és bo per a aquells que els van votar ni per al conjunt del país". 

L'ambigüitat i els comuns

Als comuns se'ls acostuma a atribuir certa ambigüitat en el seu posicionament sobre el referèndum. Alamany ha estat contundent: "nosaltres des del principi hem defensat un referèndum efectiu. La solució ideal és la consulta acordada. No volíem posar un dia D. No ens hem mogut dels nostres posicionaments. Continuem creient que l'1 d'octubre no serà la solució definitiva perquè Catalunya pugui decidir quina és la seva relació amb l'Estat espanyol. No obstant això, pensant que no és la solució definitiva, trobarem un posicionament comú", aquest dissabte en una reunió de la coordinadora del partit. "No ens hauria de preocupar tant quin és el posicionament de Catalunya en Comú sinó què està pensant el govern ara mateix per saber de quin instrument ens dotarà per fer que el resultat del referèndum sigui vinculant", ha reblat.

segueix-nos «