Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Vidal Aragonés, diputat de la CUP al Parlament

"El govern no està fent res per recuperar les lleis anul·lades pel TC"

El cupaire diu que el nou govern de Pedro Sánchez és un reguitzell de 'freaks'

08/06/2018 11:00h

Àudio:

L'endemà que la portaveu del govern, Elsa Artadi, anunciés una ofensiva per recuperar una dotzena de lleis suspeses pel TC, la CUP ha matisat, en boca de Vidal Aragonés, diputat de la CUP al Parlament: "Elsa Artadi no ha dit res de recuperar les 47 lleis catalanes anul·lades. No estan fent actuacions per recuperar lleis". 

Ho ha dit a l'espai 'L'entrevista' des d'on ha advertit que "hi ha partits que han decidit recular en la voluntat d'avançar i construir república. Però hi ha una part del país que vol república". 

Avui el Consell de Ministres analitzarà l'estratègia a seguir a Catalunya, mentre no es concreta la data d'una reunió entre els presidents Torra i Sánchez. El dipuat de la CUP ha explicat que "no pensem que Torra no hagi de reunir-se amb Sánchez, el problema és anar a què fer. Primer ens hem de reunir al país". I ha afegit que "Quim Torra es reunirà amb Pedro Sánchez amb una perspectiva de president d'una comunitat autònoma intervinguda, no d'un estat".

Pel que fa a la possibilitat que la CUP sigui clau per aprovar els pressupostos del govern, Aragonés ha precisat que "no tenim capacitat per fer caure el govern de Quim Torra. Sembla que no tindrem disposició de votar els pressupostos si són com els últims" als quals la CUP ja va donar suport a contracor perquè no anaven en la línia de les seves polítiques socials. 

Sobre el procés constituent, un dels compromisos de l'executiu del president Torra, Aragonés ha dit que "el conjunt del poble ha de construir la constitució catalana. No podem reconstruir el règim del 78, crear una constitució als despatxos. Si algú creu que un procés constituent és reunir-se en un centre cívic a posar gomets i després aplaudir, s'està equivocant".

segueix-nos «