Dimecres 14

Novembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Miquel Lupiáñez, alcalde de Blanes

"El PSC ha perdut el nord"

L'alcalde ha renunciat a l'alcaldia i ha estripat el carnet del PSC per discrepàncies amb el partit

14/11/2017 10:44h

Àudio:

"La situació de país i com a exemple del que crec que s'ha de ser, íntegre i coherent, estripo el carnet del partit i renuncio a l'alcaldia perquè vaig anar a les llistes del PSC. I deixo l'acta també de regidor perquè l'ocupi un altre company socialista. Ha estat una decisió dura, però molt meditada, que no ve de lluny". Paraules de l'alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, que divendres renunciarà oficialment al càrrec després d'anunciar també que estripa el carnet del partit arran del seu suport a l'aplicació de l'article 155. 

Tot i això Lupiáñez confia que en un futur, no immediat, el PSC pugui redreçar la situació i tornar a ser l'exemple de catalanisme progressista que va ser en l'època de Pasqual Maragall. "Jo espero que aquest catalanisme progressista que existia al partit i l'autonomia en relació amb el PSOE, es potenciï, perquè som autònoms, federats, i hem de tenir la nostra voluntat pròpia i idees. S'ha de fomentar la diferència entre el PSOE i el PSC i crec que si el PSC torna a ser pal de paller del catalanisme progressista podria tornar. Jo soc socialista, no em veig a cap altre partit. Els últims mesos, però, el meu partit ha perdut el nord", ha sentenciat. 

Malgrat que pugui tornar si els socialistes catalans recuperen la seva essència, Lupiáñez té clar que no es presentaria a la reelecció a les municipals del 2019. Si torna al món de la política ho farà per donar suport als socialistes catalans, no per ocupar cap càrrec. 

Les eleccions del 21-D

Més enllà del suport dels socialistes a l'aplicació de l'article 155, Lupiáñez també lamenta l'estratègia electoral del PSC, tancant acords amb els ex d'Unió. "El catalanisme progressista amb Unió no es pot defensar, com jo l'entenc. Temes religiosos, de gènere, de consciència... nosaltres sempre hem sigut bandera de la màxima llibertat. M'ha sorprès l'acord d'Iceta amb els ex d'Unió", ha reblat. 

Un acord que es justifica per esgarrapar vots, sobretot a Ciutadans a qui les enquestes donen bons resultats de cara al 21-D. Però l'alcalde de Blanes diu que en política no tot s'hi val. "El PSC es mou en clau molt electoral. L'estratègia que porta ara el partit és buscar el vot de l'antiga Convergència, d'Unió i també de Cs, que és l'enemic a batre. Aquestes estratègies de comportar-se com una màquina electoral no l'he compartida mai. Un partit ha de lluitar per unes idees clares i no desvirtuar-les en funció del moment electoral. Sinó que ha incrementar la manera de fer arribar aquest missatge de catalanisme progressista. No podem perdre el dret a decidir, en un referèndum que era una idea que es va considerar il·legal, mai ho vaig veure així, s'havia de fer, s'havia de treballar per fer-lo legal i no estaríem on som ara. El PSC té recorregut sempre que sigui coherent i defensi els interessos dels ciutadans de Catalunya", ha reblat. 

segueix-nos «