Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Jèssica Albiach, diputada de Catalunya En Comú Podem

"El PSC no hauria de donar suport al PP per fer fora Sabater de Badalona"

La diputada diu que no es pot reduir tot a la simbologia i reclama un govern efectiu

29/05/2018 11:03h

"Per responsabiltiat i coherència, el PSC no hauria de donar suport al PP per fer fora Dolors Sabater. Badalona té molt a perdre, seria retornar al partit més xenòfob que ha tingut". Declaracions de la diputada de Catalunya En Comú Podem, Jèssica Albiach, a l'espai 'L'entrevista'. 

Albiach ha insistit que no entén la següent dicotomia: que el PSOE faci una moció al govern espanyol per fer fora el PP, i que a Badalona pacti amb els populars per fer fora Dolors Sabater de l'alcaldia. "Si la moció prospera, això dificultarà fronts antirepressius comuns en altres municipis del país. Seria més difícil justificar-ho". 

Sobre la moció de censura que es començarà a debatre al Congrés demà passat, Albiach ha dit que Units-Podem "no posarem condicions a la moció de censura. Tenim una urgència perquè el PP és un dels partits més corruptes d'Europa". Tot i això ha retret a Pedro Sánchez que encara "no ha trucat a Pablo Iglesias. És una qüestió d'elegància política. En dos anys, no ha donat la cara". I encara un altre retret per als socialistes espanyols: "El PSOE dona bandades depenent de les enquestes. S'ha d'aclarir. Sobre els socialistes tinc dubtes, però sobre el PP no en tinc cap". 

Pel que fa a la situació de Catalunya, pendent encara de la publicació, per part del govern espanyol, dels noms dels consellers empresonats o exiliats, Albiach ha parlat de prioritats. "Catalunya necessita sortir de l'atzucac i necessita consellers que estiguin a Catalunya per poder retre comptes i donar la cara. Si la moció prospera, tenim una urgència que són els presos. És una de les nostres prioritats davant una presó preventiva injusta". I ha reblat: "genera més inestabilitat no tenir consellers, no tenir un govern. Entenc la política de símbols, però no podem reduir-ho tot a la simbologia". 

segueix-nos «