Dimecres 16

Octubre de 2019

La Xarxa

El PSC podria donar suport a la consulta del 9-N si es canvia la pregunta

01/07/2014 11:05h

Àudio:

Ho ha dit en una entrevista a La Xarxa el candidat a primer secretari del PSC, Miquel Iceta. Reconeix però que la pregunta no és l'únic problema: “fer-ho amb una majoria del PP a Madrid tampoc sembla el més adient (...) i fixar la data de manera unilateral tampoc”.

L'actual viceprimer secretari dels socialistes catalans insisteix que, amb l'actual redactat de pregunta, “no hi haurà consulta perquè el Tribunal Constitucional suspendrà la convocatòria immediatament”.

Miquel Iceta ha aprofitat per estendre la mà al president de la Generalitat i ha assegurat que, si surt escollit primer secretari, una de les primeres coses que li agradaria fer és reunir-se amb Artur Mas: “aniré a posar-me a disposició del president del país. Ell sap que ens ha pogut trobar per acords importants, com el BCNWorld”.

Pel que fa a un futur govern d'espectre ampli, Iceta ha admès que ara mateix no veu els socialistes catalans governant al costat d'ERC. Tot i això, ha recordar que el PSC “és un partit de govern, però no un il·lusionista”. Sí que veu més clar que els republicans acabin entrant al govern de CiU: “si comparteixen projecte, el més normal és que governin junts”.

segueix-nos «