Divendres 22

Febrer de 2019

El trasllat dels presos, en marxa

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Carme Forcadell i Dolors Bassa són traslladats a presons catalanes

03/07/2018 08:57h

De Madrid a Catalunya o el que és el mateix de Soto del Real, Estremera i Alcalà Meco fins a Figueres i Sant Joan de Vilatorrada. Aquest és el recorregut que fan els 6 polítics i dirigents polítics empresonats per la causa judicial oberta contra l'independentisme . El ministeri de l'Interior ha confirmat que el protocol de trasllat per Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Raul Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell ja s'ha activitat. No es coneixen de manera oficial els detalls d'aquest traslladat però fonts d'institucions penitenciaries apunten que l'ingrés a presons catalanes hauria de ser entre dimecres i dijous d'aquesta setmana.Per motius de seguretat no es detallen les hores i les parades que es faran durant el trasllat.

Els homes aniran a la presó de Lledoners, a la comarca del Bages i les dues dones a la presó de Puig de les Basses, a Figueres. Tots dos son centrespenitenciaris de nova construcció; un de l'any 2008 i l'altre de l'any 2014.

El trasllat dels exconsellers Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull no ha començat encara. Aquests tres polítics empresonats han sol·licitat el seu trasllat més tard que els altres i el jutge del Suprem, Pablo Llarena, encara ha d'autoritzar-ho com ha fet en els altres sis casos.

segueix-nos «