Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Montserrat Candini, alcaldessa de Calella (PDeCAT)

"Els nous temps requereixen no tenir pressa"

Candini ha admès que li hauria agradat anar a la llista de Junts per Catalunya

23/11/2017 11:44h

Àudio:

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, no es planteja trencar el pacte de govern municipal que manté el seu partit amb el PSC. Candini ho ha justificat perquè els socialistes han presentat mocions exigint l'alliberament dels Jordis i els consellers i en contra del 155. "No em sento incòmoda. Avui dia han estat a totes les manifestacions condemnant l'empresonament dels nostres presos polítics". 

 

 

Candini ha afegit que el projecte de ciutat de la seva formació té més punts en comú amb el PSC de Calella que no pas amb Esquerra, que li reclama que trenqui el pacte amb els socialistes. "Em sento més còmoda amb els socialistes que amb Esquerra a l'Ajuntament".

Candini ha recordat les condemnes continuades per part dels seus representants a l’empresonament dels líders independentistes i càrrecs electes. “Per mi la coherència passa pel compromís que té el PSC en aquests moments i el grau d’efectivitat en el dia a dia. No tinc perquè avui, 23 de novembre, perquè les realitats són molt dinàmiques, posar en risc el pacte i una gran cohesió de treball”Les forces independentistes al consistori sumarien 13 dels 17 regidors totals. 

La via unilateral cap a la independència

Pel que fa als programes electorals de cara a les eleccions del 21-D, Candini diu que s'ha d'aprendre dels errors, en referència a la via unilateral. "Si algú ha entès l'excepcionalitat i la transversalitat del moment, aquest és el Partit Demòcrata. Amb Junts per Catalunya treballarem perquè surti el millor possible". Candini ha admès que li hauria agradat ser present en aquesta llista però que ara toquen gestos de generositat. 

L'alcaldessa de Calella ha apel·lat en reiterades ocasions a l'experiència dels darrers mesos per no caure en els mateixos errors i aquí ha fet una referència explícita a la CUP: "La CUP s'ha compromès aquests darrers dos anys. Jo hi ha hagut moments, com a diputada, que no m'he sentit gens còmoda, insisteixo que té uns posicionaments en determinades qüestions d'excés de dogmatisme, de pensament únic... però d'altra banda vull ser justa i en moments determinats, tenint en compte la seva manera de fer i la seva vehemència en expressions i accions, han rebaixat plantejaments. Però els nous temps requereixen no equivocar-nos de nou. No tenir pressa", ha reblat. Els cupaires defensen la via unilateral com l'única possible per implementar la república catalana.  

 

segueix-nos «