Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Maite Aymerich, alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, i Marc Puigtió, alcalde de Sant Julià de Ramis

"Els presos polítics poden passar anys a la presó"

L'alcalde de Sant Julià recorda que l'1-0 ningú s'esperava tanta repressió policial

09/02/2018 11:47h

Demà farà 100 dies que Oriol Junqueras és a la presó i el municipi d'on va ser alcalde, Sant Vicenç dels Horts, convoca una concentració per exigir la llibertat dels presos polítics. La seva alcaldessa, Maite Aymerich, ha recordat que "els presos polítics poden passar anys a la presó. L'esperança amb l'Estat espanyol és nul·la".

La repressió de l'Estat va quedar palesa l'1-O. Sant Julià de Ramis va ser un dels primers municipis que va patir les càrregues policials perquè era el municipi on havia de votar Carles Puigdemont. L'alcalde, Marc Puigtió, ha recordat que "era impensable imaginar-se tot el que va passar l'1-O. Era un dia de festa, un dia important i no esperàvem mai un dia així". 

En aquest sentit, l'alcaldessa de Sant Vicenç ha acusat l'Estat espanyol "d'estar desplegant la seva maquinària, pagant i fent obsequis a les ambaixades. Hem de resistir i explicar a Europa que no es respecten drets. El que vol l'Estat és armar-ho tot perquè una generació quedi castigada. No volen més de 2 milions de catalans que volen portar a la pràctica idees", ha reblat. 

 

 

segueix-nos «