Diumenge 21

Octubre de 2018

Els sindicats de Mossos adverteixen que totes les policies "no serien suficients per fer el que es demana l'1-O"

Valentin Anadon, portaveu de la FEPOL, creu que "diumenge hi haurà una situació complexa de gestionar" per als agents

28/09/2017 09:42h

Els 17.000 agents dels Mossos d'Esquadra, més els aproximadament 10.000 efectius de les policies locals, afegits als 10.000 de la Guàrdia Civil i Policia Nacional que s'estima que hi ha ara mateix a Catalunya "serien absolutament insuficients" per complir l'ordre de tancar col·legis electorals i requisar material relacionat amb el referèndum. Així ho ha dit en declaracions a La Xarxa Valentín Anadon, portaveu de la Federació de Profesionals de la Seguretat Pública de Catalunya (FEPOL).

"Des del cos de Mossos d'Esquadra ningú no es nega a obeir aquestes ordres, però diumenge hi haurà una situació complexa de gestionar", ha afirmat Anadon.

El president de la Generalitat ha convocat aquest migdia la Junta de Seguretat per coordinar l'operatiu del referèndum de diumenge. Comptarà amb l'assistència del Ministeri de l'Interior i arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya hagi pres el relleu a la Fiscalia assumint el control de les operacions. Ordena als Mossos, la Guàrdia Civil i la Policia Nacional que impedeixin l'obertura o tanquin els punts de votació previstos aquest 1 d'octubre.

segueix-nos «