Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Carles Mundó, conseller de Justícia

"Em semblaria incomprensible que Ada Colau no faci tot el possible perquè els barcelonins puguin votar l'1-O"

Mundó assegura que la majoria d'alcaldes del PSC facilitaran el referèndum

13/09/2017 11:36h

Àudio:

El govern i l'Ajuntament de Barcelona negocien una fórmula perquè l'1-O es voti en locals que depenen de la Generalitat. L'objectiu és garantir els punts de votació i, alhora, no comprometre el consistori. Avui s'ha fet públic que la consellera d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha assumit la presidència del Consorci d'Educació de Barcelona, cogestionat per les dues institucions i que compta amb més de 400 centres públics. 

La conselleria n'és titular de la pràctica totalitat. En declaracions a 'L'entrevista' de La Xarxa, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha dit que confia que "quan l'alcaldessa de Barcelona diu que està a disposició de fer possible que tots els barcelonins puguin exercir el seu dret a vot, estic convençut que farà tot el possible. No tinc cap motiu per creure que no complirà amb les seves paraules. Em semblaria incomprensible que no fos així", ha reblat.

Mundó ha recordat que Colau "representa una força que té com a bandera la transformació i l'exercici dels drets dels ciutadans i seria incomprensible que no fes tot el possible perquè els ciutadans de Barcelona puguin exercir el seu dret a vot l'1 d'octubre". 

El manifest dels alcaldes i regidors socialistes

La incògnita de Barcelona, però, no és l'única. Ahir 350 alcaldes i regidors socialistes van presentar un manifest per denunciar pressions i amenaces. Acusen Junts pel Sí i la CUP d'aquest clima intimidatori. Entre els alcaldes socialistes que s'han mostrat reticents a facilitar els locals de votació l'1-O hi ha Núria Parlon, de Santa Coloma de Gramenet; Núria Marín, de l'Hospitalet de Llobregat; David Bote, de Mataró; Àngel Ros, de Lleida, i Antoni Balmón, de Cornellà de Llobregat.

Tot i això Mundó ha recordat que "hi ha diferència entre el que diuen els dirigents del PSC i el que diuen la majoria d'alcaldes del partit. La majoria han expressat la seva predisposició perquè el referèndum es porti a terme en els seus municipis amb la màxima normalitat possible. El manifest existeix, però també existeix la realitat: la majoria d'ajuntaments on el PSC té l'alcaldia han manifestat la seva disposició a fer efectiu el dret de vot dels ciutadans, sigui per votar que sí o que no. La majoria d'alcaldes socialistes estan atents al que volen els seus ciutadans", ha assegurat. 

Dijous arrenca la campanya del sí a Tarragona

Aquest dijous el president Puigdemont, el vicepresident Junqueras i la resta de membres del govern participaran en l'acte d'inici de campanya a favor del sí que es farà a Tarragona. Caldrà esperar si la justícia espanyola hi actua en contra o permet que se celebri. El conseller Mundó ho té clar: "Fer un acte polític, que té el seu fonament en la llibertat d'expressió, seria increïble que s'entengués com la desobediència a cap norma o dret fonamental". Tot plegat després que un jutge hagi suspès un acte previst a Madrid a favor del referèndum. 

segueix-nos «