Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès (ERC)

"ERC vol teixir aliances per desbordar les urnes el 21-D"

Peraire no descarta cap escenari, llista única o candidatura de partit

31/10/2017 11:22h

Àudio:

El calendari electoral pressiona els partits independentistes que abans del dia 7 de novembre han de decidir si es presenten en coalició o no als comicis del 21-D. El PDeCAT és partidari de participar-hi, ERC diu que trobarà la fórmula però no especifica si aposta o no per la llista unitària. El vicesecretari d'Organització, Territori i Coordinació Interna, Isaac Peraire, ha dit a 'L'entrevista' que "ERC vol teixir alianes, cosir ponts, construir consensos i en aquesta línia anirà per desbordar les urnes. Però preveiem tot i cadascun dels escenaris".

Per aconseguir desbordar les urnes tampoc no es descarta una candidatura de partit. Tot s'analitzarà dijous en un consell nacional extraordinari. "Si desbordar les urnes vol dir anar tots junts, ERC hi serà. Si desbordar les urnes vol dir que cadascú vagi amb el seu electorat, potser serà aquesta la fórmula. El moment és tan cabdal que amb serenor prendrem una decisió més enllà dels interessos de partit". 

L'alcalde de Prats de Lluçanès ha obert un altre escenari: "anar de la mà no només vol dir anar en una llista única. Pot voler dir anar amb un programa compartit, estratègia compartida... els demòcrates i els defensors de la república anirem de la mà per defensar-la", ha reblat. 

Consolidar la república

Justament aquest és l'objectiu dels partits sobiranistes que opten per participar a les eleccions del 21-D imposades des de l'Estat en aplicació de l'article 155. "L'Estat no ens reconeixerà la república catalana. Tot depèn de nosaltres. El 21 de desembre tenim una nova oportunitat per fer saber al món que som una majoria per consolidar aquesta república que va néixer l'1 d'octubre", ha sentenciat. 

Per això els republicans consideren que el 21-D pot ser la cita electoral més similar al referèndum anhelat per l'independentisme. "Cadascú farà una lectura dels resultats. Però el que hem d'aconseguir aquell dia és que sigui clar i inequívoc. Tothom s'ha de mobilitzar per anar a votar", ha advertit. 

segueix-nos «