Diumenge 17

Febrer de 2019

La Xarxa

Entrevista Dolors Sabater, alcaldessa de Badalona

"És imprescindible que el municipalisme sigui l'accent de la nova legislatura"

L'alcaldessa deixa la porta oberta a repetir candidatura si així ho decideix el seu partit

18/01/2018 11:44h

Àudio:

La nova legislatura que ahir va arrencar al Parlament de Catalunya ha de tenir en compte el pes del municipalisme. És la reivindicació de l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, al programa 'L'entrevista' de La Xarxa. 

Sabater creu que era el que toca és restituir les institucions i aixecar l'article 155 que ha paralitzat moltes iniciatives, també dels ajuntaments. "Ara toca posar en valor el pes del municipalisme per plantar cara a l''statu quo'", ha dit Sabater. Sobre la futura república catalana, l'alcaldessa creu que "el procés constituent és fonamental per crear una manera de fer nova, una societat diferent, on el municipalisme tingui un paper rellevant".

De cara a les eleccions municipals del 2019, Sabater ha dit que encara no han decidit si ella repetirà com a candidata. El codi ètic de Guanyem Badalona fixa que els seus membres només poden estar un mandat en el càrrec. Ara valoren canviar aquest text perquè Sabater i la resta de regidors puguin repetir candidatura. Sabater es posa a disposició del partit i més tenint en compte que el més probable és que Xavier García Albiol, exalcalde de Badalona, s'hi presenti. "Abans la ciutadania de Badalona no veia en Albiol les sigles del partit més corrupte d'Europa. Ara sí. Caldrà veure si Albiol ha après alguna cosa i deixa de ser provocador", ha reblat. 

segueix-nos «