Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Oriol Junqueras, vicepresident del govern

"És lamentable que els dirigents dels comuns no es posin al costat de la democràcia"

Junqueras ha assegurat que tots els consellers mantenen el seu compromís amb el referèndum

10/07/2017 11:05h

Àudio:

Finalment Catalunya en Comú dona suport a la mobilització de l'1-O però no crida a la participació. La decisió d'aquest espai polític ha estat criticada pel vicepresident del govern, Oriol Junqueras, a 'L'entrevista' de La Xarxa. Junqueras ha dit que "és lamentable que aquells que haurien d'estar al costat de la democràcia de manera explícita i que saben que el govern espanyol intenta impedir-la, de manera també explícita, no facin el que està al seu abast per posar-se al costat de la democràcia i, per tant, d'alguna manera facilitin l'acció repressiva de l'Estat espanyol". 

El vicepresident del govern ha afegit que "dins d'aquest espai dels comuns hi ha gent compromesa amb la defensa de la democràcia, de l'exercici de dret a vot i estic convençut que ajudaran a què aquest país pugui votar". Junqueras ha recordat que "alguns dirigents dels comuns es pronunciaven justament al contrari del que han dit aquest cap de setmana".

Després del cessament del conseller d'Empresa, Jordi Baiget, el vicepresident s'ha mostrat convençut del compromís de tots els consellers del govern amb el referèndum. "És un compromís que hem reiterat del dret i del revés. Tots hem expressat en públic, per escrit, en totes les versions possibles, el compromís a exercir el dret a vot. Em sembla que això es demostra i es demostrarà en les decisions concretes que prendrem. Tots farem allò que ens pertoca, allò que ens hem compromès a fer", ha vaticinat. 

I què passarà quan l'Estat actuï? Junqueras ha assegurat que tenen previstos diversos escenaris però ha afegit que "el 2 d'octubre continuarem treballant amb el mateix rigor que fins ara i apel·larem al rigor de totes les administracions, les de l'Estat i les internacionals. Aquí, al final, el que hi ha en joc fa referència a tothom, també a la Unió Europea, també al Banc Central Europeu, també als mercats financers".

El Centre Recretatiu Turístic de Vil-seca i Salou

Avui s'han conegut els detalls de la inversió de Hard Rock Cafe en el conegut com a BCN World. Preveu una inversió de 2.000 milions d'euros, 600 en una primera fase. Suposarà la creació d'11.500 llocs de treball. El centre inclourà, en principi, un casino, dos grans hotels, zones d'entreteniment, teatres, una zona comercial i un centre de convencions. 

El vicepresident del govern s'ha felicitat per aquesta inversió i ha afegit que representa entre un terç i la meitat de la inversió estrangera que ha viscut Catalunya el 2015 i el 2016. "Són els millors anys de la història d'inversió estrangera a Catalunya. Tot fa preveure que aquesta inversió el que farà és consolidar encara més aquestes dades". Malgrat aquestes xifres, la CUP ja ha criticat, via Twitter, aquesta inversió. La diputada, Eulàlia Reguant, s'ha preguntat si seguim amb el monocultiu de turisme? Venent-nos el territori? Inversió a qualsevol preu?

Un altre detall que s'ha conegut és el nom del projecte: Hard Rock Entertainment World. No es fa cap referència al territori, tot i que els alcaldes de la zona ho havien demanat als inversors. El conseller d'Economia ha recordat que el nom és potestat dels inversors però no ha tancat del tot la porta a què hi hagi canvis. "Si hi ha alguna possibilitat de mirar-s'ho... de trobar un nom vinculat al territori ho mirarem. Veurem exactament com acaba". 

segueix-nos «