Dimecres 12

Desembre de 2018

La Xarxa

Entrevista Pilar Díaz, alcaldessa d'Esplugues (PSC)

"És tan greu fer una DUI com aplicar l'article 155"

Díaz considera que Sánchez i Cuixart no són presos polítics.

18/10/2017 10:28h

Àudio:

Ni DUI, ni 155. Els socialistes catalans fan una crida a tornar a començar de zero, la vigília que Carles Puigdemont ha de respondre el requeriment de Mariano Rajoy. L'alcaldessa d'Esplugues i membre de la comissió executiva del PSC, Pilar Díaz, ha dit a 'L'entrevista' que "és tan greu fer una DUI com aplicar el 155. Si som capaços de rebaixar la tensió actual i que puguin seure, ni DUI ni 155. Nosaltres no volem que s'apliqui el 155, de cap de les maneres, però només ens fixem o posem la lupa en això. Sí, 155 és molt greu però també ho és una declaració d'independència".

La solució dels socialistes

El PSC té clar per on passa la solució. "Proposem com a mínim seure i poder parlar dels temes que ara mateix ens separen. A Catalunya tenim moltes posicions. Demano al president Puigdemont que no declari la independència en el meu nom, ni en el de molta altra gent que no hi està d'acord. Baixem el suflé, baixem la tensió. Diguem el que va passar al Parlament la setmana passada, el govern d'Espanya que no apliqui el 155 i creem les condicions necessàries per seure i posar-nos d'acord. I si no arribem a un acord votem, A, B, o C, però no ens podem embalar per aquest camí que no ens porta enlloc. Ara estem en el precipi de la DUI i el 155. I nosaltres no volem ni una cosa ni l'altra", ha sentenciat. 

La detenció de Cuixart i Sànchez

Mentrestant, els líders d'Òmnium i l'ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, continuen en presó preventiva. Díaz no vol parlar de presos polítics i ho argumenta així: "pres polític vol dir empresonat per les teves idees. Aquestes persones durant molt de temps han organitzat manifestacions pacífiques i no per això l'Audiència Nacional ha dedicit el que ha decidit. És desproporcionat. No tocava. Però no ha estat per les seves idees. La jutgessa al·lega que el dia 20 es van produir una sèrie de fets i no van deixar treballar la comitiva judicial a la seu de la Conselleria d'Economia. La cosa és greu. Per les idees no t'empresonen, és per una cosa que és delicte. L'Audiència hauria d'estudiar el tema perquè la presó preventiva és desproporcionada. No sé per què ho va decidir la jutgessa perquè no hi ha risc de fuga."

Tot i que Díaz considera que la presó preventiva és desproporcionada, i preguntada sobre si sortiria al carrer a defensar la llibertat dels Jordis, l'alcaldessa ha dit que "sortir al carrer perquè els representants polítics plantem cara als membres de la judicatura, estem en una situació molt difícil. No podem estar movent la gent al carrer constament. Perquè al final el que acabarà passant és que es dividirà la societat i això jo ho vull evitar. Per tant, farem els pronunciaments en contra de la mesura", ha reblat. 

segueix-nos «