Dissabte 19

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac

"EL PSC ha de fer un cop de puny sobre la taula perquè el PSOE canviï d'actitud"

La setmana vinent l'alcaldessa es reunirà amb Adif per confirmar els terminis del soterrament de les vies

17/10/2017 10:41h

Àudio:

El diàleg és l'única via per resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya. És el que defensa l'alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos, conscient que Madrid rebutja seure en una taula per negociar. Campos s'ha mostrat sorpresa per l'actitud del PSOE envers Catalunya i ha dit que confia que el PSC faci un cop de puny sobre la taula perquè els socialistes espanyols canviïn de parer. "Ja hi ha alcaldes del PSC, com el de Terrassa o la de Santa Coloma de Gramenet que demanen al PSOE que canviï d'actitud. I que estan indignats davant el que està passant a Catalunya i del tracte que rep per part de l'Estat". 

Campos, d'ICV, ha expressat la seva sorpresa pel suport de Pedro Sánchez a bona part de la gestió que n'està fent el govern de Mariano Rajoy. "S'ho hauria de replantejar perquè està contradient tot el que va dir que faria amb Cataluya. El PSOE s'està equivocant moltíssim, posant-se al costat del PP, tornant al bipartidisme. I defensant una reforma de la Constitució que veurem fins a on arriba perquè sembla més una almoina. S'haurien de replantejar tot el seu posicionament", ha reblat. 

Tot i això, l'aldaldessa de Montcada insisteix que una declaració d'independència "portarà encara més incertesa econòmica i tensió social de la que ja tenim. I encara que sembli complicat el diàleg és l'única alternativa". 

El soterrament de les vies a Montcada i Reixac

Deu anys més tard del que s’havia previst, el govern espanyol va anunciar el que suposa la primera aportació econòmica perquè les vies del tren a la població de Montcada i Reixac se soterrin. A través del Butlletí Oficial de l’Estat, Foment va anunciar la licitació dels estudis informatius, el projecte bàsic i el constructiu per soterrar la línia R-2 al seu pas per la localitat, sense que ni un sol tram de carril quedi a la llum del sol. El govern espanyol ha destinat una suma de 3,5 milions d'euros.

L'alcaldessa ha valorat la notícia. El dia 24 es reuniran amb la comissió de seguiment formada pel consistori i Adif. "És una victòria compartida. Sense la pressió de la ciutadania, el treball institucional i el consens de tots els grups polítics no seria possible. Ara toca vigilar perquè el calendari i els compromisos adquirits per Foment es compleixin", ha explicat.  

segueix-nos «