Dissabte 19

Octubre de 2019

La Xarxa

Debat expresidents del Parlament

"Estem en un moment en què no n'hi ha prou amb el pit i collons. Cal cosir aliances"

L'espai 'L'entrevista' ha reunit els expresidents Rigol, De Gispert i Benach

12/03/2018 10:25h

Àudio:

A l'espera que la justícia es pronunciï sobre els recursos de Jordi Sànchez a la prohibició del jutge Llarena de permetre que assisteixi al debat d'investidura, avui a 'L'entrevista' hem analitzat la situació amb tres expresidents del Parlament: Núria de Gispert, Ernest Benach i Joan Rigol. Tots tres han coincidit a dir que som en un moment extraordinari, que no hi ha marxa enrere, que cal teixir aliances per eixamplar la base sobiranista i que una convocatòria eletoral seria un desastre. 

Els tres expresidents han demanat que es formi govern per poder "treure'ns de sobre el 155". El president Benach ha afirmat que "hem perdut la perspectiva. Quan hi hagi govern, seria moment de tornar a l'estratègia global per saber fins on cal arribar sense posar dates. Cal cosir i créixer. Hem d'intentar tornar al terreny de l'acord i el consens per fixar solucions. Estic segur que Junts per Catalunya, Esquerra Republicana i la CUP es posaran d'acord". 

En la mateixa línia, l'expresident Rigol ha dit que "estem en un moment en què no n'hi ha prou amb el pit i collons. Hem de cosir voluntats a tots els nivells i tenir confiança, un gran repte". Núria de Gispert ha afegit que "farem República quan tinguem més gent disposada a assumir el que significa. Fer marxa enrere ara mateix és impossible". 

Sobre un possible escenari electoral, tots tres asseguren que seria una sortida que perjudicaria el moviment sobiranista. Segons l'expresident Rigol "tornar a eleccions és jugar amb foc i no ens ho podem permetre. Cal que ERC, JxCat i la CUP arribin d'una punyetera vegada a un acord de govern". Segons Benach tornar a eleccions seria "un autèntic desastre".

segueix-nos «