Dijous 17

Gener de 2019

La Xarxa

Entrevista Anna Simó, secretària primera de la mesa del Parlament

"Estic convençuda que els comuns, si no hi ha referèndum pactat, s'avindran a participar al que farà el govern"

Simó ha dit que és històric l'acord entre el govern i els promotors de la ILP per la renda garantida de ciutadania que se signa avui

15/05/2017 10:48h

Àudio:

"Farem el referèndum o referèndum i seria molt bona una coordinació entre totes les forces que volem fer-lo, inclosos els comuns". Paraules d'Anna Simó, secretària primera de la mesa del Parlament i diputada de Junts pel Sí a l'espai 'L'entrevista' de La Xarxa. Després que el líder dels comuns, Xavier Domènech, hagi dit que no faria un acte de fe amb el govern a l'hora de donar suport a un eventual referèndum unilateral, Simó s'ha mostrat "convençuda que els comuns, si no hi ha referèndum pactat, s'avindran a participar en el referèndum que farà el govern". 

La diputada de Junts pel Sí per Esquerra Republicana insisteix que seria bo que aquest espai polític s'incorpori a un òrgan de coordinació pel referèndum, més enllà del Pacte Nacional, que la setmana vinent esgota el seu camí. "Si tu demanes garanties has de saber com s'estan posant aquestes garanties. Per això insisteixo en la necessitat que els comuns participin en un òrgan de coordinació amb Junts pel Sí i la CUP. És bo i imprescindible que hi siguin els comuns". Estic convençuda que acabaran formant part d'aquest organisme de coordinació. Això és qüestió de temps", ha reblat. 

El 'cas Palau'

El govern va impedir divendres passat que el Consorci del Palau de la Música inculpi de nou l'antiga CDC pel cobrament de comissions irregulars. L'Ajuntament de Barcelona s'havia quedat sol defensant que el Palau de la Música modifiqués la seva estratègia judicial i acusés de nou l'antiga CDC. Els representants del consistori al Consorci del Palau van intentar marcar aquest canvi de rumb, però el Departament de Cultura va imposar la seva majoria a l'organisme per bloquejar l'intent de tornar inculpar el partit.

Esquerra Republicana ha assegurat que pressiona el conseller de Cultura, Santi Vila, perquè s'ho repensi i permeti que el consorci del Palau inculpi de nou l'antiga Convergència en el 'cas Palau'. Anna Simó ha explicat que "en cas que el judici, com han anat els últims testimonis, acabés amb una culpabilitat de CDC per un espoli de 6 milions d'euros, el Palau no se'n pogués rescabalar. Per tant, estem parlant de 6 milions d'euros si o no. El Palau ha de poder tenir l'oportunitat de rescabalar aquests recursos. Jo crec que seria bo que el Departament de Cultura s'ho repensés, l'autonomisme és mort. Sempre hem tingut aquesta actitud amb el 'cas Palau'", ha sentenciat Simó.

La renda garantida de ciutadania

Avui el govern i els promotors de la ILP de renda garantida de ciutadania firmen l'acord que permetrà que les famílies que compleixin els requisits la puguin cobrar a partir del setembre. Simó, que va ser consellera de Benestar i Família, s'ha felicitat per l'acord i ha dit que "és un pas importantíssim per combatre la precarietat social en aquest país".

segueix-nos «