Dijous 24

Octubre de 2019

La Xarxa

Entrevista Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC

"Hem començat la legislatura acceptant que no es desobeeix el TC"

Paluzie diu que està decebuda perquè l'aposta de l'ANC era investir Puigdemont

15/05/2018 11:06h

Àudio:

L'Assemblea Nacional Catalana es mantindrà a l'expectativa i posarà la lupa en l'acció del nou govern. Declaració d'intencions d'Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC, que ha advertit a l'espai 'L'entrevista' que "hem començat la legislatura acceptant que no es desobeeix el TC i serà difícil passar de la retòrica als fets per fer República". Petició que fa directament al president Torra. 

Preguntada sobre si estava decebuda perquè finalment el Parlament no ha intentat investir Carles Puigdemont, Paluzie ha dit "que una mica sí. Els partits han valorat recuperar la Generalitat. L'ANC considerava prioritari visualitzar el conflicte democràtic". I també ha expressat la seva sorpresa respecte a la decisió de la CUP d'abstenir-se en segona votació i "deixar fer". Tot i això, entén que els cupaires no volien bloquejar la situació i que els acusessin de ser els responsables de no poder investir un govern per aixecar l'aplicació del 155. Paluzie ha recordat que "no s'investeixi Puigdemont és responsabilitat de JuntsxCat i d'ERC, no de la CUP, que no volia ser responsable de no aixecar el 155". 

Per aquest motiu vigilarà de prop l'acció del nou govern perquè l'ANC diu "que no hi ha una estratègia política coordinada amb el govern ara mateix. L'ANC no pot supeditar-se a l'agenda política dels partits". I atenció al símil que ha fet amb el fer república que ahir va repetir el president Torra: "ahir es va repetir molt això de fer república. El risc és si això es converteix en un mantra, que et permet anar tirant. Una mica com el 'fer país' del pujolisme que durant anys es feia servir aquella frase. Ara hem de fer república però si no es concreta en fets... al final fer república és fer que siguem independents". 

Pel que fa a la mobilització al carrer, l'ANC té clar que cal reactivar-la i més enllà de la manifestació de l'11-S pensa en una acció l'1-O: "Farem una mobilització l'1 d'octubre vinent per reivindicar el referèndum, la força de l'1-O més enllà de la violència de l'Estat".

segueix-nos «